Preporuke bukstagramera: Trileri koji su nas oduševili

Preporuke bukstagramera: Trileri koji su nas oduševili

 

Dobri trileri se ne nalaze tako često. Još ređe se nalaze oni koji nas raspamete i koje pamtimo godinama nakon čitanja. Ukoliko volite trilere, a ne znate koju sledeću knjigu da čitate, imamo nekoliko preporuka za vas.

Jovana (@library_of_thrillers) – „Pre nego što zaspim

Ova knjiga je remek-delo žanra psihološki triler. Od samog početka vas hvata u zamku znatiželje i ne pušta do samog kraja. Navući će vas na čitalački porok „samo još jedna strana” sve dok je ne završite. Igra se sa vašim mozgom i preokretom gura preko litice.

Jelena (@booksjelena) – Nikad ne reci nikad

Priča prati dve devojke koje su odlaskom na fakultet uvele svoja pravila kako bi se zaštitile od opasnosti. Nikad ne veruj strancu, nikad ne paniči, nikad ne odlazi u biblioteku noću, nikad nemoj ostati na cedilu. Da li će im ova pravila pomoći? Teško. Samo jedan trenutak nepažnje i naći će se u podrumu jednog ludaka naredne tri godine. Knjiga drži pažnju od samog početka. Poglavlja su kratka i imamo uvid u Sarin život za vreme zarobljeništva i život nakon oslobađanja i života u Njujorku. Dok je čitate imaćete osećaj da gledate film, a i navodi vas na razmišljanje da nikad dosta opreza u životu.

Tijana (@taste_column) – ,,Žig smrti”

,,Žig smrti” je trenutno dosta popularan na bukstagramu, a tu popularnost donekle nisam očekivala tokom čitanja i to kažem samo jer knjigu nisam viđala do tada među preporukama. I bila bi velika šteta da ovakav krvavi dragulj prođe nezapaženo. Karter je stvorio izuzetno dopadljiv detektivski dvojac, Hantera i Garsiju, koji će se fantastično snaći sa serijskim ubicom u prvom od mnogih romana sa njima kao protagonistima. Očekujte i prelepe deskripcije vruće Kalifornije, odličan uvid u istražiteljski tok zločina i spremite se da suočite želudac sa gadostima o kakvima se retko piše. Koliko morbidno to zvučalo, Kris Karter je upravo time prisvojio svetsku publiku pre mnogo godina, a konačno i mi možemo da uživamo u njegovom bizarnom, ali opojnom stvaralaštvu. Za pravi wow triler doživljaj, obavezno se latite ,.Žiga smrti”.

Aleksandra (@stanarka_biblioteke) – „Dečak koji je voleo jelene

​Svoje preporuke omiljenih trilera obično započinjem „Šaptačem ili „Čovekom od kestena, no ovoga puta sam se odlučila za romane koje sam skorije pročitala. U pitanju je Samuel Bjerk i njegova trilogija o detektivskom dvojcu Munk – Kirger. Poslednja iz iste je „Dečak koji je voleo jelene kao sjajna završnica prethodnika „Anđela u šumi i „Sove.  Ovde ćete pronaći ono što bi je​​dan dobar triler trebalo da ima: serijskog ubicu, jezive zločine, visprene istražitelje čiji se privatan život meša u posao taman toliko da radnju učini intrigantnijom i na kraju, nepredvidiv rasplet događaja. Bjerkov prepoznatljiv stil pisanja vas uvlači u priču, čineći da ne prestajete da razmišljate o radnji i sami se upustite u igru nagađanja i davanja pretpostavki, iako će vam na kraju svaka pasti u vodu.

Jovana (@zaljubljena_u_knjiige) – „DNK”

 „DNK je prvi deo u serijalu o inspektoru Huldaru i dečjem psihologu Freji. U priču nas uvodi tragična sudbina troje dece. Već na samom početku shvatamo da je njihova uloga u slučaju presudna, ali pitanje koje će vas mučiti kroz knjigu je da li su oni žrtve ili zlikovci. Mnogo godina kasnije strašna ubistva otvoriće Pandorinu kutiju i uvesti vas u priču u kojoj niko nije siguran.  „DNK je prava poslastica za ljubitelje trilera i od mene topla preporuka za ovaj roman.

Olivera (@oli.s_library) – „Žig smrti”

Ako biste morali da se odlučite za samo jedan triler ove godine, neka to bude „Žig smrti. Prikovaće vas od prve do poslednje stranice, toliko da ćete početi da sumnjate u svoje detektivske sposobnosti iako ste iskusan čitalac trilera. Hajp je u ovom slučaju potpuno opravdan, i više od toga!

Milica (@thegirlwhoplayedwithbooks) – Deca zla”         

 „Deca zla”je knjiga koja me je oduševila, navela na razmišljanje i nakon koje sam poželela da pročitam sve što Miodrag Majić napiše. Triler i misterija su okosnica priče o jednom društvu koje se zasniva na pokvarenim vrednostima i koje se baš zbog takvih vrednosti mora urušiti. Pisac kroz jedan slučaj i sudski postupak daje odličnu sliku našeg mentaliteta, naše prošlosti i sadašnjosti i sistema u kojem živimo. Od mene ogromna preporuka.

Moja lista knjiga za čitanje u narednom periodu se proširila sa ovim preporukama. Hvala mojim sagovornicama na sjajnim predlozima. Nadam se da ćete i vi pronaći neki roman za sebe. Pišite nam i vaše preporuke trilera koji su vas oduševili.

Preporuke bukstagramera: Trileri koji su nas oduševili

Autor: Milica Barać

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije?

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije? U...

Aromatični sočni marokanski kolač

Aromatični sočni marokanski kolač. Od griza, obilato preliven slatkim...

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom mestu?

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom...

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?...