Predstavljen roman Marka Čkonjevića “Šapat Čemernice” Predstavljen roman Marka Čkonjevića “Šapat Čemernice”
O nečemu što smo zaboravili, pa moramo da se setimo, ili o nečemu što nismo znali, pa moramo da saznamo, Sala Art bioskopa Kolarac... Predstavljen roman Marka Čkonjevića “Šapat Čemernice”

O nečemu što smo zaboravili, pa moramo da se setimo, ili o nečemu što nismo znali, pa moramo da saznamo,

Sala Art bioskopa Kolarac bila je popunjena do poslednjeg mesta na predstavljanju romana “Šapat Čemernice” Marka Čkonjevića. Ovu porodičnu sagu, na originalan način predstavili su dramski umetnici Dragan Vujić Vujke, Jelena Gavrilović i Srna Đenadić, kroz likove i naraciju koja je posetiocima dala uvid u radnju romana. Sam autor, Marko Čkonjević, je govorio vrlo svedeno o svom romanu, istakavši da je to njegovo zaveštanje svojoj porodici ali i svim naraštajima koji dolaze.

Želeo sam da o mom romanu govore glavne junakinje. Bilo mi je potrebno da posetioci vide i razumeju snagu i karakter te dve žene. Srećan sam ako sam uspeo da sa publikom sinoć, a sa čitaocima od danas, podelim bar mali deo njihove mudrosti i snage! Biće vremena da se o knjizi priča i piše ako zasluži pažnju stručne javnosti.“, dodao je Čkonjević

“Šapat Čemernice” (Kosmos izdavaštvo) je porodična saga u slavu ženske mudrosti i nežnosti. Zasnovana na istinitim dogadjajima, pisana u prvom licu u ženskom rodu.

Majka i ćerka, Sofija i Smiljana, u vrtlogu sukoba dve domaćinske porodice u Srbiji, polovinom prošlog veka u kojem je žena sporedni lik, “tuđakuća” u funkciji dominantnih muškaraca, okružene su nerazumevanjem, pohlepom, zavišću i zlom. Pritisnute porodičnom tragedijom, koja bi većinu gurnula u ambis, same donose teške odluke. Sofija na obalama Čemernice, Smiljana na ulicama modernog Skoplja, buntovne i nepokorene uspevaju da prevaziđu epizodne uloge koje su im namenjene i postaju prave heroine.

Marko Čkonjević je ugledni filmski menadžer i distributer sa preko 25 godina karijere, zaslužan za prikazivanje i promociju brojnih domaćih, stranih i regionalnih filmskih ostvarenja. Osnivač je distributerske kuće Fame Solutions.

Knjiga “Šapat Čemernice” može se nabaviti u svim bolje snabdevenim knjižarama kao i online.

Redakcija

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *