Prednosti i mane Tik Toka

Po samom naslovu već možete primetiti koja će nam biti današnja tema za razgovor. Zato ostanite do kraja ovog teksta da se zajedno suočimo sa prednostima i manama ove popularne animir platforme.

Kao neko ko je za sada još jako mlad (bar se ja tako osećam) moram da spomenem da sam i ja  svakodnevni aktivni korisnik tik toka. Moram priznati da i sama imam razna iskustva sa ovom aplikacijom, ona pozitivna iskustva i ona ne tako pozitivna. I to je potpuno u redu s obzirom da sam svojevoljno prihvatila da koristim ovu aplikaciju.

Međutim u toku sakupljanja informacija o ovoj aplikaciji primetila sam da su češće istaknute mane tik toka od vrlina.

Pa da počnemo. Ono što je najupečatljivije kada se provede malo vremena u ovoj aplikaciji uvidi se nedostatak cenzure. Cenzure za određene sadržaje koji se plasiraju tu.

Na tik toku postoje mnoge pod kulture i mnoge ideologije poput fašizma. Takođe uvredljiv sadržaj i diskriminišuće komentare tik tok retko sankcioniše. Korisnici tik toka nemaju mogućnost da prijave uvredljiv sadržaj. Jer vrlo često budu shadowbannowani i njihov sadržaj postane nevidljiv za druge korisnike na neko vreme.

Još jedna negativna strana tik toka je što nikada pouzdano ne znamo koji su to kriterijumi koji stvaraju „for you“ (početnu i glavnu stranicu na tik toku) pa samim tim ni ne znamo koliko su naši podaci na tik toku bezbedni.

Neke od prednosti tik toka su široki spektar raznovrsnog sadržaja u kome svako od korisnika može da pronađe svoju interesnu sveru. Takođe zbog raznovrsnosti svog sadržaja može biti fenomenalan za promociju i samopromociju. Zbog nedovoljno cenzure na ovoj aplikaciji možemo doći do nekih informacija koje možda nisu dostupne u medijima i na drugim platformama. I na samom kraju može biti jako dobro sredstvo za popunjavanje slobodnog vremena zbog toga što vrlo brzo, lagano, i neprimetno postane navika.

Međutim to je samo aplikacija koja nas zabavlja. Naš sadržaj na njoj ne predstavlja naš stvarni život. To ne smemo da zaboravimo.

Autor: Milica Đorđević

Izvor: Micro mreža

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Studio lepote Wizard u novom ruhu!

Studio lepote Wizard u novom ruhu! Renovirani prostor studija...

Proslavite Dan planete Zemlje u Lisca kupaćim kostimima

Proslavite Dan planete Zemlje u Lisca kupaćim kostimima. Dan...

Nekoliko popularnih stilova za uređenje kupatila – pronađite savršen za vas

Nekoliko popularnih stilova za uređenje kupatila - pronađite savršen...

“Predrasude i stereotipi o nasilju nad ženama” – Branka Bešević Gajić

“Predrasude i stereotipi o nasilju nad ženama” - Branka...