Prednost prirodne kozmetike

U današnje vreme vlada mišljenje da iza većeg i jačeg brenda stoje bolji proizvodi, u ovom slučaju kozmetički proizvodi. Kao da se više i ne čita ono što piše na kutiji, koji je sastav određenog proizvoda i šta sve ulazi u njega, a samim tim i na kožu potrošača.

Postali smo društvo koje gleda veću cenu i njom meri kvalitet. Međutim, ono što prirodna kozmetika može da učini za vašu kožu nema cenu. Preparati koji u sebi sadrže sve zdrave elemetne iz prirode preporodiće vašu kožu.

Pre svega prirodna kozmetika u sebi ne sadrži parabene i silikone. Nema veštačkih boja i mirisa. Sve što vidite i osetite je na prirodnoj bazi.

Prirodna kozmetika sadrži biljna ulja koja se lako apsorbuju u vašu kožu i na taj način je dodatno štiti, stvarajući neki vid zaštitnog omotača. Koriste se razna eterična ulja i vitamini, koji će umiriti vašu kožu i dati joj prirodan sjaj i mekoću.

Parfemi u kozmetici veliki su krivci za alergijske reakcije i razne iritacije na koži. U prirodnoj kozmetici umesto parfema koriste se isključivo eterična ulja, koja sama po sebi imaju isceljujuća svojstva i veoma su zdrava. Biljna ulja, za razliku od parafinskog ulja, prodiru u kožu i dubinski je hrane i na taj način ne stvara se neprijatna težina na licu. Kreme, koje spadaju u prirodnu kozmetiku, lako se upijaju i tokom dana ih nećete ni osetiti na licu.

Ono što izaziva jaku penu kod određenih kozmetičkih proizvoda za telo i ruke su sulfati koji spadaju u agresivne deterdžente. Međutim, sva ta pena odnosi sa sobom i prirodne masnoće. Kod preparata na biljnoj bazi to nije slučaj. Kod njih se koriste blaže sirovine, koje ne uklanjaju prirodne masnoće, a uklanjaju nečistoću.

Prirodni sastojci vam međutim ne mogu pomoći preko noći. Oni su tu da podstiču vašu kožu na aktivnost, da je hidriraju i sačuvaju vlažnost, kao i da je hrane na blag i prirodan način, ali za sve to potrebno je tri do četiri nedelje intenzivnog korišćenja ovih proizvoda kako bi rezultati bili vidljivi.

Ono što je veoma bitno jeste to da se proizvodi od prirodne kozmetike ne ispituju na životinjama i ona dolazi u ekološki prihvatljivoj ambalaži.

Autor: Lidija Gajić

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Kupaći & leto sa Liscom

Kupaći & leto sa Liscom. Lisca i ove godine...

Pripremite pileća krilca kao u najboljim KFC restoranima

Pripremite pileća krilca kao u najboljim KFC restoranima. Od...

Poverenje kao ključna karika između međuljudskih odnosa i komunikacije

Poverenje kao ključna karika između međuljudskih odnosa i komunikacije....

Queen Sensation na drugom izdanju Wine & Music Festivala

Queen Sensation na drugom izdanju Wine & Music Festivala....