PRAVILNA NEGA KOŽE TOKOM HLADNIH DANA

Pravilna nega kože tokom hladnih zimskih dana podjednako je bitna kao i nega kože tokom ostalih perioda u godini. Hladnije temperature mogu negativno da utiču na našu kožu pa je jako važno da je svakodnevno održavamo pravilnom negom i higijenom. To je siguran i najlakši način da koža tokom zime ostane lepa, zdrava i sveža.

Dajemo vam četiri jednostavna saveta koja svakodnevno možete primenjivati. Videćete, vrlo lako ćete sprečiti sve neželjene pojave poput sušenja kože, pucanja kapilara, perutanja, slabe cirkulacije, pojave bubuljica i tako dalje.

Hidratacija

Koža tokom hladnijih meseci gubi vlažnost i vrlo je važno nadoknaditi je. To se postiže redovnom mazanjem masnijih krema, ako treba i više puta tokom dana. Poželljno je namazati kemu na telo pre tuširanja, zatim na lice i na ruke pre izlaska napolje, a neće škoditi da je namažete i ako sedite u toploj prostoriji. Kremu na lice obavezno stavljajte, zato što jak mraz može lako isušiti kožu i dovesti do pucanja kapilara.

 

Kraće tuširanje

Ako volite duže tuširanje i to toplijom vodom, bolje zaboravite na to zimi. Znamo da je ponekad prijatnije i toplije, naročito ako vam je hladno gde jedva čekate da se naparite toplom vodom i ugrejete. Međutim, ovo nikako nije dobro, slobodno može da se kaže i kako nije zdravo, a dva su razloga. Prvi je taj što topla voda isušuje kožu, a drugi je taj što je umereno topla voda dobra za cirkulaciju.

Masiranje

Masiranje je korisno zato što poboljšava cirkulaciju i podstiče strujanje krvi kroz čitav organizam. To stvara osećaj toplote u telu i neće vam biti hladno. Isto važi i kada su fizičke aktivnosti u pitanju – što više vežbate, bavite se nekim sportom ili se krećete, bićete zdraviji i manje će vam biti hladno.

 

 

Piling kože

Piling je važan zbog uklanjanja nagomilanih ćelija mrtve kože, koje nismo ni svesni. Više garderobe navlačimo, koža je prirodno i suvlja, a piling osvežava našu kožu, uklanja sve nakupljene nečistoće i sprečava pojavu bubuljica.

*

 

Nadamo se da vam je tekst bio koristan i da će vam ovi kratki saveti olakšati da pregurate zimske dane. Da li imate još neki savet koji može pomoći? Biće nam drago da podelite ovaj test na društvenim mrežama.

 

Autor: Marija Mitrović- Stojanović

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Studio lepote Wizard u novom ruhu!

Studio lepote Wizard u novom ruhu! Renovirani prostor studija...

Proslavite Dan planete Zemlje u Lisca kupaćim kostimima

Proslavite Dan planete Zemlje u Lisca kupaćim kostimima. Dan...

Nekoliko popularnih stilova za uređenje kupatila – pronađite savršen za vas

Nekoliko popularnih stilova za uređenje kupatila - pronađite savršen...

“Predrasude i stereotipi o nasilju nad ženama” – Branka Bešević Gajić

“Predrasude i stereotipi o nasilju nad ženama” - Branka...