Pratimo se

Samo prati svoj osećaj, svoje telo, svoje srce. Gledaj u svoj kompas i pravac koji je tebi namenjen. Usmeri se na svoje želje. Okreni se ka izlazećem suncu, ali uživaj i u zalasku. Ne primaj k’ srcu ono što za tvoje srce nije. Zaputi se ka ostvarenju. Istraj u poverenju. Nađi svoje zašto. Ne pristaj na tuđe zato. Je l me pratite? Pratimo se.

Pratimo li mi život ili on prati nas? Imamo li pratnju do života kakav želimo? Jeste li nekome pratnja kroz sreću? Ili samo ispratite saosećajno nečiju tugu?

Volim da kažem da ja pratim znakove pored puta. Ne znam jesu li tu zato što ih već pratim, ili su tu da bih iznova pratila. Ko tu koga prati? Pratimo se.

Kažu da sreća prati hrabre. Mislim da ipak hrabri prate sreću. Znam to jer sam hrabra i jer sreću pratim. Pratimo se.

I možda ne znam da definišem kakav osećaj pratim, ali mogu da opišem kako se zbog toga osećam. I možda ne umem baš sve u životu da ispratim, ali se iznova podsećam. Da me neko prati, da ja nekoga pratim, čak iako sve ostale iz života ispratim, sebe ću i dalje da pratim. Onu moju hrabru devojčicu koja mi se iz dubina smeška. Jer, pratimo se.

Čak i kada najradije neke delove života ne bih da propratim, ipak sam tu, jer znam da su svi već dobro osmišljeni i meni dodeljeni. A ako baš mogu da uhvatim neku krivinu u tome, što da ne, ali opet i tada nešto pratim, sebe i svoje potrebe, jer sebi sam najpreča. I, zbog toga, pratim se, niko to ne može bolje od mene, zar ne?

Ne znam da li ste me i koliko ispratili u ovoj priči. Ako jeste, drago mi je, ako niste, to je manje bitno. Dok god sebe uspevate da uhvatite u svojoj priči, sve ostalo je nevažno. Pratite se, tu nema greške.

Autor: Ana Milovanović

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Nadahnuti promenom: Aktivizam kao odgovor na društvene nejednakosti

Nadahnuti promenom: Aktivizam kao odgovor na društvene nejednakosti. Danas...

Transformišite svoj stil! Ključni saveti za urbani letnji izgled

Transformišite svoj stil! Ključni saveti za urbani letnji izgled....

Slatko od jagoda sa čia semenkama i rozetlom

Slatko od jagoda sa čia semenkama i rozetlom. Da...

Popularnost bezmetalnih krunica: Kako jednostavno postići holivudski osmeh

Popularnost bezmetalnih krunica: Kako jednostavno postići holivudski osmeh. Uspešna...