Praktični saveti za online šopingovanje

Online kupovina već godinama preti da preuzme primat i zameni odlazak u prodavnice i tržne centre. Od garderobe, preko kućnih uređaja, pa sve do namirnica za jelo – online šoping ima Internet-rešenje za sve! Ogroman broj online prodavnica, koji je iz dana u dan sve veći, tu je da posvedoči o uspehu savremene online kupovine.

Jeste li i vi već naručivali nešto sa Interneta? Da li ste bili zadovoljni kupovinom?

Ukoliko ste česti online kupci – sigurni smo da imate i pozitivna i negativna iskustva. Kako bi pozitivna postala i jedina, a vi pravi guru online šopinga – imamo nekoliko praktičnih saveta za online kupovinu, koji će je dodatno olakšati i učiniti sjajnim iskustvom.  Saznajte savete u nastavku teksta!

Kupujte u online prodavnicama sa detaljnim opisom proizvoda 

Što detaljniji opis samog proizvoda – to je manja šansa da se razočarate prilikom otvaranja pristigle pošiljke. Razmislite – ukoliko na primer kupujete garderobu, a u online prodavnici nije istaknuto od kog je materijala napravljena, samo ćete vi biti “krivi” ako ne budete zadovoljni teksturom ili sjajem odevnog komada koji ste naručili.

Kada online prodavnica ima detaljan opis proizvoda, kao što je u datom primeru materijal od kog je skrojena – tačno ćete znati šta možete da očekujete.

Pametnom kupovinom dobro opisanih proizvoda, možete obnoviti donji veš na primer, a znati da neće stići sintetički ukoliko to nije ono što želite, ili kupiti mikrotalasnu koja će dimenzijama savršeno odgovarati vašoj kuhinji. Zato se uvek odlučujte za online kupovinu u prodavnicama sa asortimanom kog odlikuje dobar opis proizvoda.

Čitajte uslove online kupovine

Ako pročitate uslove online kupovine, gde bi trebalo da se nađe i vreme dostave, odnosno tačan period kada možete da očekujete da stigne paket koji ste poručili – osim što ćete znati kada ćete dobiti proizvod, ovakav podatak će možda i uticati na vašu konačnu odluku da li ćete nešto poručiti.

Ukoliko se, na primer, pripremate za letovanje na koje uskoro putujete i naručujete kupaći online, a niste pogledali uslove – on može stići i nakon vašeg povratka, umesto odlaska na letovanje. Sve što je potrebno je da pogledate uslove kupovine (u njima se nalaze i druge važne informacije), a ako oni nisu jasno naznačeni – kontaktirajte online prodavnicu putem mail-a kako biste dobili sve odgovore. Korisno je i da se informišete o pravima kupaca.

Istražite online akcije – online kupovina koja se isplati

Mnoge online prodavnice nude sjajne akcije, a čak i one koje imaju i svoja prodajna mesta, često nude posebne pogodnosti za kupovinu online. Pokušajte da kupujete u njima za vreme ovih promotivnih perioda – osim jednostavna, online kupovina tako će postati i povoljna.

Kako biste uspeli u ovome i uvek nalazili povoljniju varijantu, sve što je potrebno je da ne kupujete “na prvu loptu”, odnosno u prvoj online prodavnici na koju naiđete. Istražite više online prodavnica koje nude istu ili sličnu stvar za kojom ste u potrazi, te se tek onda odlučite za to u kojoj od njih ćete obaviti svoju online kupovinu.

Takođe – pratite redovno prodavnice koje vas interesuju. Tako ćete uvek biti u toku sa najnovijim akcijama, a mnoge od njih nude i mogućnost slanja newslettera sa novostima – registrujte se i uživajte u aktuelnostima i povoljnom online šopingu.

Čitajte recenzije kupaca

Savet zlata vredan u online kupovini je da uvek čitate recenzije kupaca. Ovako ćete imati uvid u to šta vas očekuje pre nego što naručite sam proizvod koji je predmet vašeg interesovanja, a potencijalno i same kupovine.

Recenzije pišu kupci i predstavljaju stav o proizvodu “iz prve ruke”. U njima se mogu naći najrazličitiji detalji o šopingu. Od kvaliteta samog proizvoda, toga da li je u dogovoreno vreme stigao na adresu, pa sve do detalja kao što su da li je bio dobro upakovan ili iskustva sa naručenim proizvodom nakon njegovog korišćenja ili upotrebe.

Određene e-commerce prodavnice imaju odeljak sa recenzijama na samom sajtu, ali ako nemaju, u potrazi za recenzijama može vam pomoći i jednostavna Google pretraga. Sve što je potrebno je da ukucate proizvod koji vas zanima, a zatim dodate “recenzija”, ili na engleskom “review” – velike su šanse da je neko podelio svoje iskustvo sa ovim proizvodom sa Internet zajednicom.

Uz ove savete, sigurni smo da ćete praktičnije kupovati online i da ćete biti zadovljniji finalnim rezultatom kupovine,  odnosno proizvodom koji će pristići na vašu adresu. Možda online šoping postane i standradni deo vašeg life style-a! Uživajte u pogodnostima online šopinga!

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije?

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije? U...

Aromatični sočni marokanski kolač

Aromatični sočni marokanski kolač. Od griza, obilato preliven slatkim...

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom mestu?

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom...

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?...