Potraga za poslom, sticanje novih znanja i veština

Prvo pitanje koje je potrebno postaviti, da bi uopšte započeli čitanje ovog članka je: Šta je ono što želite da steknete ili vežbate? Kako novostečenu veštinu primeniti na novom poslu?

Kada su u pitanju nezaposlene osobe koje traže posao najbitniji kriterijumi pri izboru kompanije za koju će raditi je novac, odnosno visina primanja i sigurnost radnog mesta. Kod zaposlenih osoba koje žele da menjaju firmu, najbitniji kriterijum su međuljudski odnosi, a odmah uz njih i priznanje za obavljeni rad, dok je plata na trećem mestu.

U većini oglasa za posao, kao jedan od glavnih uslova za angažovanje kandidata na datoj radnoj poziciji navodi se radno iskustvo iz određene oblasti. Naravno, to što ga imate, ne znači i automatski da ćete biti primljeni, zato je jako bitno kako ćete na najbolji način staviti do znanja poslodavcu da je baš vaše, a ne radno iskustvo ostalih kandidata, adekvatno za to radno mesto.

Potreba za kontinuiranim radom na sebi i neprestanim profesionalnim razvojem postala je jedna od osnovnih odlika našeg vremena.

posao

Nemojte sedeti skrštenih ruku

Kandidati za posao, pogotovo oni bez radnog iskustva, često se žale da ne mogu naći posao jer nemaju radno iskustvo. Pod pojmom „radno iskustvo“ ne podrazumeva se samo ono iskustvo stečeno plaćenim ili stalnim poslom. Ono se može steći radnim praksama, volontiranjem, honorarnim ili freelance radom, zato nemojte sedeti skrštenih ruku.

Ukoliko želite da vaš profesionalni razvoj  bude pouzdan i uravnotežen budite postupni i nemojte preskakati stepenike. Svaka veština se može razložiti na više praktičnih radnji, a kako bi bila permanentnog karaktera neophodno je poći od savladavanja sitnih segmenata koji čine njenu osnovu.

Nemojte se plašiti da stanete ili odustanete. Svaki razvoj izaziva promene kroz koje otkrivate prvenstveno sami o sebi.

posao

Investiraj u sebe!

Edukacija je alat za poboljšanje života i u tom smislu je neizustavna u razvoju pojedinca. To je investicija bez rizika, gde ulaganjem u vreme za učenje uvek dobijate. Baza znanja koja se uvek širi, odražava se na samu anatomiju pojedinca. U procesu edukacije, raste naše znanje, stvaraju se nove veštine i razvija ličnost i stav. Edukacija pruža svojevrsni nivo samopouzdanja u izgovorenoj reči, traje ceo život i ono što je najvažnije utiče na šansu ljudi da se zaposle.

Autor: Jelena Vučković

 

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Zašto nam tuđi uspesi služe kao motivacioni podsticaj?

Zašto nam tuđi uspesi služe kao motivacioni podsticaj? Tuđi...

Ljubav je igra bez granica

Ljubav je igra bez granica. Upravo naiđoh na neke...

Voće koje podiže raspoloženje: Prirodni izvor sreće

Voće koje podiže raspoloženje: Prirodni izvor sreće. Kada se...

Zašto je seksualnost devojaka/žena sa invaliditetom tabu tema u 21. veku?

Zašto je seksualnost devojaka/žena sa invaliditetom tabu tema u...