POSTAVI I OSTVARI CILJ POSTAVI I OSTVARI CILJ
Kada postavimo neki cilj u poslu, treba imati u vidu da on mora da bude i relativno lako dostižan jer će u suprotnom plan... POSTAVI I OSTVARI CILJ

Kada postavimo neki cilj u poslu, treba imati u vidu da on mora da bude i relativno lako dostižan jer će u suprotnom plan propasti brže nego što se počne raditi na njemu.

Kada postavljamo neke opšte ciljeve, kao npr. biti uspešan u svom poslu ili povećati prodaju, ovo je vrlo neefikasno za postizanje pravih rezultata. Takođe, čak i ako se tako postavljen cilj u nekoj meri i ostvari, pitanje je hoće li to stvarno biti uspeh i rezultirati pravim zadovoljstvom ili još većom konfuzijom ?

 

Pazi šta želiš, možda i bude tako

Dobro osmišljeni ciljevi imaju takvu moć da čoveka zaista i dovedu do željenog. Kreirajte ih i zapišite baš po uputstvu i sopstvenim mogućnostima i potrebama jer će samo na taj način oni probuditi u vama motivisanost i fokus koji su neophodni za njihovo ostvarenje.

Na taj način poštedećete sebe nekih suvišnih aktivnosti, ali i gubitka produktivnog vremena a pri tom ćete razviti kretivnost koja vam je potrebna za pronalaženje raznih mogućnosti koje vas vode do ostvarenja cilja.

Budite uporni, dosledni, nepokolebljivi i optimistični.

Za početak, ovo je sasvim dovoljno za postavljanje dobre osnove planiranja svojih priroriteta i ciljeva, kada se ovo savlada, onda prelazimo na drugi deo ostvarenja ciljeva…

 

Autor: Ivana Živanić

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *