Poslastica za nedeljno popodne: “Tart od plazme, bele čokolade i crvenog voća” Poslastica za nedeljno popodne: “Tart od plazme, bele čokolade i crvenog voća”
Nedeljno popodne je rezervisano za odmor i za uživanje. Nakon ukusnog porodičnog ručka ova predivna poslastica učiniće nedelju još slađom. Uz sve ovo dobro... Poslastica za nedeljno popodne: “Tart od plazme, bele čokolade i crvenog voća”

Nedeljno popodne je rezervisano za odmor i za uživanje. Nakon ukusnog porodičnog ručka ova predivna poslastica učiniće nedelju još slađom. Uz sve ovo dobro ide i šolja jake kafe.

Za koricu:

350 gr mlevene plazme
110 gr otopljenog putera
100 ml soka od narandže ili mleka

Za garniranje:

350 ml slatke pavlake
538 gr bele čokolade ( ja sam koristila profwsionalnu couverture – kuvertur čokoladu)
50 gr bademovog brašna
50 gr kokosovog brašna
150 gr crvenog voća

Priprema korice:

Mlevenu plazmu, otopljeni puter i sok stavite u dublju činiju, rukom dobro sjedinite, te smesu izručite u plići pleh sa pokretnim stranicama, dobro utapkajte rukama po dnu pleha i sa strane, te ostavite u frižideru da se korica stegne. Za to vreme pripremite smesu za garniranje.

Stavite izlomljenu čokoladu u dublju činiju. Sipajte pavlaku u šerpicu, zagrejte do vrenja, te prelijte njome čokoladu. Sjedinite je žicom za mućenje, te je ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, zatim u frižideru. Kada se čokolada stegne, umutite je mikserom ali ne previše, kako biste dobili fini ganaš, odnosno ne previše tečnu čokoladu. Koricu od plazme izvadite iz frižidera, posipajte je bademom i kokosovim brašnom, poređajte crvenog voća, prelijte polovinu čokolade, zatim postupak ponovite, te tart stavite u frižideru da se stegne.

Želimo vam da uživate u ovom danu i da se zasladite!

Autor: Sunčica Stanković

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *