POSETITE: „BEOGRADSKI MANIFEST“

Ovog vikenda na Kalemegdanu održan je Beogradski Manifest – porodični festival manifestacija, destinacija, degustacija. Svake godine festival nudi bogat program za svaki uzrast. Mi smo posetili manifestaciju u subotu pa vam prenosimo atmosferu sa tog događaja.

Cela manifestacija podeljena je na zone, tako da bi svi zainteresovani mogli da uživaju u raznom programu, a da ne ometaju jedne druge. Tokom celog dana razne opštine Srbije pravile su promocije svojih destinacija i atrakcija. Na štandovima imali su turističke ponude, mape, buklete. Svako mogao je da uzme sav materijal koji ga zanima i da postavi pitanja vezana za taj deo Srbije. Na dosta štandova mogli smo da se poslužimo, tako su nam bile ponuđeni kafa, sokovi i drugo osveženje uz grickalice. Na nekima smo mogli da probamo kačkavalj, sir i suhomesnato.

U plesnoj zoni za decu bio je pripremljen bogat program. Učenje plesne koreografije, fire show, žurka na otvorenom, tako da su deca mogla tokom celog dana da uživaju u druženju.

rrem

Festival slame pružio je deci da budu malo na „selu“ usred grada. Bile su napravljene kuće od slame, ljuljaške, razne figure, koje su deca mogla istraživati, igrati se, ili čak pokušati da naprave nešto svoje.

Lukari Srbije su učili decu da koriste luk i strele, tako da su svi zainteresovani mogli da se oprobaju. Naravno i mi odrasli zajedno sa decom.

U Film i Art zoni moglo se odmoriti uz bogat filmski repertoar, a pored nalazila se i Food zona, tako da je bila kombinacija ukusa i uživanja.

rrem                                                         
rrem
edf
rrem

Ali najveća zabava bila je u Limengradu – mašta može svašta. Ovaj prostor namenjen je za decu, gde su mogla da uživaju u bogatom programu. Mogli su da se slikaju sa krilima, koja su bila napravljena od gornjeg dela limenke.  XO igrica, ali na sasvim novi način: XO BOX, gde uz pomoć limenke igrate ovu dečiju igru, a pored toga je i kontejner za limenke. Koš za čist grad – gde umesto lopte koristite limenke koje pokušavate da ubacite u koš. Napravljen da dve ekipe mogu da se takmiče između sebe, ali i da svaki pojedinac oproba sebe u pogađanju u koš. Recikli – zabavan način da se rekreiraš i recikliraš u isto vreme. U Eko školi deca kroz radionice su učuli šta je to reciklaža i kako uz pomoć iste može da se uštedi energija.  Tokom celog dana na bini bio predstavljen bogat program animacije. Sportsko rekreativna radionica, dečije pozorišne predstave, ritmička gimnastika, klovnovska predstava, hor Vrapčići i naravno DJ za mališane. Bilo je i iscrtavanje lica, tako da su svi mogli u taj dan da budu heroji i princeze. I naravno, slikanje uz omiljene likove iz crtaća i filmova.

Ovo je divan način da provedete vreme sa porodicom na svežem vazduhu uz zabavu, a ulaz na manifestaciju je besplatan.

Autor: Kristina Jovičić

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Najčešći problemi sa stopalima leti: Kako ih sprečiti i rešiti

Najčešći problemi sa stopalima leti: Kako ih sprečiti i...

Čovek bez obaveza – Miroslav Ćurčić

Čovek bez obaveza - Miroslav Ćurčić. Miroslav Ćurčić nas...

Dobijate ono o čemu razmišljate

Dobijate ono o čemu razmišljate. Misli i načini razmišljanja...

Potomci ratnika Srbije prisustvovali prazničnoj liturgiji na Kalemegdanu

Potomci ratnika Srbije prisustvovali prazničnoj liturgiji na Kalemegdanu. I...