POSETILI SMO: „VLADO GEORGIEV NA BOEMSKI NAČIN“

Poznati pevač i kantautor, Vlado Georgiev, priredio je svojoj publici, kao što je i najavljivao, veliki boemski i novogodišnji spektakl. Iako odavno nije nastupao, Vlado je rešio da publici to nadoknadi ne sa jednim,već sa dva koncerta. Tako je 20. i 21. decembra sala “Sava Centra” bila premala da primi sve one koji su željno iščekivali da prisustvuju koncertu.

Pevač je koncert otvorio stranim baladama, da bi nakon toga otpevao par svojih novih pesama koje još nisu objavljene, šaleći se pritom da sve radi naopako. Kako je veče odmicalo, polako ali sigurno publika se opuštala pa je nekoliko parova potražilo plesni podijum ispred bine. Da stvar bude lepša, jedan mladić je zaprosio svoju devojku i njeno “Da” prenet je i na videobimu. Kada je završio pesmu, Vlado se našalio sa njima da ako je venčanje sa matičarem to baš i nije za slavlje.

Prvi gost večeri bio je poznati bubnjar, Dragoljub Đuričić, koji je inače Vladov komšija u Herceg Novom. Uz vatromet i ovacije Vlado je, uz pratnju Đuričića, otpevao pesmu “Šta bi prijatelji moji”.

Nakon toga, na opšte oduševljenje publike, na scenu je izašao legendarni Petar Božović, glumac i “od ove godine zvanični boem”, kako je izjavio Georgiev. Božović se našalio da je pozvan kako bi popunio pauzu dok se Vlado presvuče. Odrecitovao je nekoliko stihova, a zatim je ispraćen gromoglasnim aplauzom.

Poslednji, ali ne i manje bitan gost, bio je i mladi Aleksa, koji je na svojoj gitari odsvirao “cover” Vladove pesme.

Minut po minut, atmosfera se zagrevala i ubrzo su svi u sali bili na nogama. Salom su odzvanjali stihovi pesama “Jedina”, “Sama bez ljubavi”, “Hej ti”, pa i “Tamo daleko”.  Pevalo se i igralo punih tri sata. Pred sam kraj, legendarni Barba se zahvalio publici i zajedno sa orkestrom otišao sa scene ali publika nije htela da ode. Trebalo je četiri minuta zviždanja, aplauza i vrištanja a onda se pojavio na sceni na opštu radost publike. Još jedan “Tropski bar” za kraj večeri, i ove godine.

Dobra muzika, sjajna atmosfera, vatromet, svetla, mikrofon… i puna sala velikog “Sava Centra” više su nego dobar način da “zalijemo” ovu kalendarsku godinu. Simpatični Novljanin je ispunio sve što je obećao, baš onako “novogodišnji i boemski” kao što je i bio naziv koncerta.

Za kraj mu želimo da mu i početak Nove 2020. godine bude baš poput ovog koncerta, uz izlazak novog albuma.

Autor: Danica Žunjanin

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije?

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije? U...

Aromatični sočni marokanski kolač

Aromatični sočni marokanski kolač. Od griza, obilato preliven slatkim...

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom mestu?

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom...

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?...