Posetili smo: Muzej Selfie Posetili smo: Muzej Selfie
U prošlim tekstovima smo vam pisali šta možete da radite dok ste kod kuće, zbog ove situacije, pa je jedan od predloga bio poseta... Posetili smo: Muzej Selfie

U prošlim tekstovima smo vam pisali šta možete da radite dok ste kod kuće, zbog ove situacije, pa je jedan od predloga bio poseta virtualnih muzeja. Međutim, kada se ovaj karatnin završi, sigurno ćemo iskoristiti svaki minut svog vremena da provedemo sa porodicom i prijateljima, da izađemo u duge šetnje, poneko putovanje, a moguće i da ćemo posetiti nešto novo, kao na primer Muzej Selfie u Beogradu. Ovakvi muzeji već odavno postoje u raznim gradovima širom sveta, a u Londonu čak postoji i „fabrika selfija“. Zato nam je posebno drago što i Beograd može sada da pruži svima zadovoljstvo da se spoji kreativnost, razne instalacije i mašta. Mi smo posetili ovaj muzej krajem februara na lokaciji Jurija Gagarina 155, blok 44. Međutim u martu mesecu pre nego što se uvelo vanredno stanje, muzej selfije dobio je još jednu novu lokaciju (Savamala, Koče Popovića 9)  sa još više instalacija za uživanje, ali mi nismo uspeli to da posetimo tada, zato jedva čekamo da se završi ovaj karantin pa da vidimo šta ima novo. A u ovom postu delimo sa vama fotografije nastale u prvom muzeju Selfie.

Sve što vama potrebno je sa sobom su telefon ili kamera, osmeh, kreativnost i mašta da se naprave slike. Sve instalacije možete da koristite kako sa prednjom kamerom (ipak je to selfie), ili čak da zamolite drugu osobu da vam pomogne da napravite poneki zanimljiv kadar. Mi smo kombinovali malo selfie sa običnim fotografisanjem, a vama ostavljamo da vidite i da izaberete šta vam je draže.

 

Možete da osetite i da vidite kako je to kad se nalazite u zatvorskoj čeliji ili da budete u kavezu za ptice. Ako ste bili ljubitelji „Male sirene“ onda možete da probate njen rep na sebi, za ljubitelje slatkiša, ovde su velike lizalice i kolače. A ko hoće da malo „leti u oblacima“, može bukvalno da legne na oblak. Posebno zanimljiva atrakcija je slika „Zvezdano nebo“  od slikara Van Goha, gde možete bukvalno da budete deo slike. Ali nećemo da vam otkrivamo baš sve tajne, zato posvetite jedan dan sa prijateljima dolasku ovamo i napravite vaše selfie slike.

Autor: Kristina Jovičić

 

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *