Posetili smo: „Let the sunshine“ za Novu godinu

Kao što je najavljivano, 27. decembra 2019. godine, u Domu Kulture u Trsteniku održan je svečani novogodišnji koncert Osnovne Muzičke Škole „Kornelije Stanković“ iz Trstenika. Pred punom salom publike, u svečanom predprazničnom raspoloženju učenici i nastavnici ove škole pokazali su samo deo onoga što su naučili i pripremili.

Nakon što je prisutne pozdravila Direktorka ove škole, Marina Zlatković, program je mogao da počne. Ovaj praznični koncert počeo je nastupom hora sa pesmom „Božićna čarolija“ uz pratnju nastavnika Milice Arsenijević (flauta) i Mladen Todorović (klavir) a pod vođstvom dirigenta Tatjane Todorović. Hor ove škole broji preko 30 članova različitih uzrasta, a krasi ih to što što sa posebnom voljom i ljubavlju dolaze na svaku probu. Iako su većinom iz mlađih razreda, vrlo ozbiljno se spremaju za svaki nastup. U saradnji sa nastavnicom Tatjanom se dogovaraju o svemu i vrlo su disciplinovani. Krasili su ovu scenu kao novogodišnji ukrasi na jelci, a publiku su „častili“ sa dve novogodišnje pesme.

A onda su se nizala dela Paganinija, Betovena, Baha… Mogli bismo tako još dugo, ali onda ovaj koncert i ne bi bio tako spektakularan.

Na opšte iznenađenje publike, glavna tema koncerta bili su mjuzikli, pa ovoga puta nisu nastupali samo učenici, već i nastavnici ove škole. Tako je na sceni, izveden deo mjuzikla „Mulen Ruž“. Ovu divnu tačku izveli su nastavnici Mladen Todorović – klavir, Senka Srećković – violina, Nemanja Erić – gitara/solista i Miloš Bulatović – solista uz pratnju Žarka Trošića – bubnjevi i Aleksandra Beljića – bas gitara. Scena se obojila u crveno, i šou je mogao da počne.

Ređali su se nastupi jedan za drugim, i za njima aplauzi. Ova škola nema preterano dug staž, ali ima zavidno veliki broj ostvarenih rezultata. O tome svedoče i puni zidovi diploma u holu škole. Gitara, flauta, klavir, harmonika, violina.. samo su neki od instrumenata koji se uče u ovoj školi. I svaka nova generacija učenika iznedri nekog novog maestra u svojoj klasi.

Kako je vreme odmicalo, tako se u sali sve više osećao duh praznika. Novogodišnja scenografija, lampice koje svetle, ukrasi, pokloni i rasute šljokice po sceni bile su samo dodatni detalj svemu onome što se dešavalo na sceni. Publika je kao omađijana delila gromoglasne aplauze nakon svakog nastupa. To je više nego dovoljna nagrada deci i nastavnicima koji su marljivo radili da bi se pripremili za nastup.

Pošto smo mislili da je „Mulen Ruž“ vrhunac koncerta, iznenađenje nije izostalo kada se na sceni pojavio dobar deo kolektiva škole, u „disko“ kostimima. Na velikom videobimu pojavio se natpis „Mamma Mia“ – Ansambl učenika i nastavnika muzičke škole. Salom se prolomio gromoglasni aplauz.

Malo je onih koji nisu gledali, ili bar čuli muziku iz filma „Hair“, naročito popularnu „Let the Sunshine“. Izgleda da se starija publika uželela ovakvih nastupa, dok je mlađima verovatno bili novo ali i zabavno u svakom slučaju. Šarene marame, pocepane farmerke, čizme sa visokim petom, raspuštena kosa..samo su neki od detalja vezanih za nekada popularne „hipike“. Ipak, malo ko je očekivao da će scena iz filma oživeti tu pred našim očima. Publika nije mogla da sakrije oduševljenje pa je usledio aplauz i pre završetka nastupa.

Nastavni kadar ove škole je, kada su nastupi đaka u pitanju, navikao svoju publiku na najbolje. Tako ni ovoga puta uspeh nije izostao. Kažu da kada se nešto radi sa ljubavlju i od srca, uspeh ne može izostati. Nakon svih uspeha ove škole, možemo samo zaključiti da je svaki nastup sa ljubavlju i od srca. Ono što je sasvim sigurno je da su svi zajedno, u ovaj koncert uložili mnogo truda, vremena i energije. Stoga ne čudi što su nakon svega, prisutni u publici imali samo reči hvale.

Sasvim sigurno će se još dugo pričati o ovom koncertu. Ako nešto treba da bude „šlag na torti“ uspeha za kraj godine, onda je ovaj koncert bio pun pogodak.

Snimak Novogodišnjeg koncerta OMŠ “Kornelije Stanković” Trstenik možete pogledati na :

Autor: Danica Žunjanin

 

 

 

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije?

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije? U...

Aromatični sočni marokanski kolač

Aromatični sočni marokanski kolač. Od griza, obilato preliven slatkim...

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom mestu?

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom...

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?...