Posetili smo Budimliju

Nadomak Loznice, u naselju Trbušnica, nalazi se Budimlija resort koji posetioci opisuju kao raj za decu. Odlučili smo da posetimo to zdanje i proverimo tačnost tvrdnji. Uzelo je malo vremena dok smo pronašli resort, tako da smo uspeli zakasniti na pansionski ručak, ali nam je ljubazno osoblje izašlo u susret i poslužilo obrok van predviđenog vremena. Taj prvi utisak nas je pratio tokom celog boravka, svi su  izuzetno ljubazni i spremni da odgovore na svaki zahtev, krenuvši od generalnog menadžera gospodina Milomira Đukića, koji je ostavio toliko lep utisak, da smo odlučili sa njim uraditi dodatni intervju na temu liderstva, koji ćete uskoro moći pročitati.

U Budimliji možete da izaberete pun pansion ili samo prenoćište, sve opcije su otvorene.  Animator  Marko svakog dana nakon doručka organizuje šetnju za roditelje i decu. U mogućnosti ste da obiđete lokalno mesto, kupite domaće proizvode, vidite vodopad Skakavac ili izaberete malo zahtevniju šetnju do Tršića, rodnog mesta Vuka Karađića. Sa obzirom da je u našoj grupi bilo male dece, mi smo do Tršića otišli sa automobilima i vodičem iz Budimlije. U popodnevnim časovima možete da izaberete neku od plaćenih aktivnosti, kao što je jahanje ponija, zip line ili vožnja skvadom.

Svako veče animator organizuje aktivnosti za decu, tako da smo učestvovali u Ja imam talenat, spremali se za maskembal i gledali mađioničara za koga se ne zna da li je više oduševio decu ili roditelje. U toku toplih dana, možete da se rashladite u kružnom bazenu od deset metara, koji u centru ima đakuzi, obilazite mini zoo vrt koji je stacioniran u hladovini na imanju odmah pored igraonice na otvorenom, tako da je možete slobodno koristiti tokom celog dana. Naravno tu je i unutrašnja igraonica za stariju decu, kao i ona za mlađu smeštena u lobiju, mogućnost igranja stonog tenisa, fudbalski tereni i zaista bi potrajalo kada bismo redom nabrajali zašto je Budimlija sa razlogom dobila epitet sa početka teksta.

Zapadna Srbija takođe nudi mnoge lepe turističke zanimljivosti, koji su iz Budimlije lako dostupni. Mi ovaj put osim onih organizovanih u Budimliji nismo išli dalje, jer smo želeli da maksimalno uživamo u njenim čarima.

Ono što joj daje posebnu draž je činjenica da se deca usled zajednickih aktivnosti lako združe i već prvog dana imaju drugare sa kojima bi se stalno igrali.  Sa obzirom da se po imanju mogu slobodno kretati, roditelji mogu da se rashlade u baru kraj bazena. I na kraju bih dodala, da Budimlija nije samo raj za decu, nego i za roditelje, jer za nas nema veće sreće nego kada vidimo njihove velike osmehe i sjaj u očima, a to je upravo ono što im Budimlija daje. Kao i mogućnost za bliži kontak sa prirodom i životinjama, nešto što deci u gradu nije uvek dostupno i na ovom mestu nastaju uspomene za ceo život. Bar smo mi poneli takve. I vratićemo se opet.

Autor: Darinka Zastavniković

umetnost življenja

 

 

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Nadahnuti promenom: Aktivizam kao odgovor na društvene nejednakosti

Nadahnuti promenom: Aktivizam kao odgovor na društvene nejednakosti. Danas...

Transformišite svoj stil! Ključni saveti za urbani letnji izgled

Transformišite svoj stil! Ključni saveti za urbani letnji izgled....

Slatko od jagoda sa čia semenkama i rozetlom

Slatko od jagoda sa čia semenkama i rozetlom. Da...

Popularnost bezmetalnih krunica: Kako jednostavno postići holivudski osmeh

Popularnost bezmetalnih krunica: Kako jednostavno postići holivudski osmeh. Uspešna...