Porodiljsko bolovanje: Koja su moja prava i obaveze

Kada ostanete u drugom stanju, najveća briga vam je da sve bude u redu sa vašom bebom. Međutim, buduće mame se suočavaju sa brojnim problemima poslovne i finansijske prirode. Zaposlene žene često su prijavljene na minimalnu zaradu iako rade za veću platu. Kako je sav iznos iznad prijavljene sume “na crno”, znaju da će se njihov prosek računati kroz minimalce. Nezaposlene žene kada ostanu u drugom stanju traže firmu u kojoj će ih prijaviti. Kako bi imale kakva-takva primanja tokom porodiljskog i bolovanja radi nege deteta. Preduzetnice pak nemaju ravnopravne uslove korišćenja prava na bolovanje kao druge žene.

Srbija godinama ima problem sa negativnim prirodnim priraštajem. A brojne organizacije se trude da dođe do promene zakona kako bi ohrabrile buduće mame na rađanje. Ove žene treba da znaju svoja prava i kolika naknada ih očekuje kada odu na porodiljsko bolovanje. Odnosno bolovanje radi nege deteta.

Koliko traje porodiljsko bolovanje i ko ima pravo na novčanu naknadu?

Porodiljsko bolovanje otvara se od 28 do 45 dana pre termina predviđenog za porođaj. Neke žene moraju i pre porodiljskog odsustvovati sa posla usled komplikacija u vezi sa trudnoćom. Ta vrsta bolovanja naziva se trudničko bolovanje. Na trudničko bolovanje podjednaka prava imaju žene sa ugovorom na određeno i neodređeno vreme. Ukoliko ginekolog i lekarska komisija utvrde da je trudnoća visoko rizična, bolovanje se može otvoriti odmah čim se trudnoća ustanovi. Ono traje sve do otvaranja porodiljskog odsustva. Naknadu za trudničko bolovanje u prvih mesec dana odsustva plaća poslodavac, a od 31. dana država preuzima tu obavezu. Osnov za naknadu zarade u toku trudničkog bolovanja čini prosečna zarada koju je zaposlena ostvarila u prethodnih 12 meseci, pre meseca u kom je nastupila privremena sprečenost za rad.

Porodiljsko bolovanje po zakonu traje 3 meseca, a bolovanje radi nege deteta nadovezuje se na porodiljsko. Traju ukupno 365 dana, dok za treće dete taj period iznosi 2 godine. Postoje izuzeci od ovog pravila. To može biti želja žene da se ranije vrati na posao ili akoizlaskom pred komisiju uspe da produži odsustvo na osnovu posebne nege deteta. Ukoliko je žena zaposlena, visina naknade se obračunava kao prosek zarada za 18 meseci koji prethode prvom mesecu otpočinjanja odsustva zbog komplikacija u vezi sa održavanjem trudnoće, ili porodiljskog odsustva, ukoliko nije korišćeno odsustvo zbog komplikacija u vezi sa održavanjem trudnoće. Kada nemate u kontinuitetu 18 meseci rada, svaki mesec u kome niste bili prijavljeni računa se kao 0 (nula).

Bez obzira na sve, kada ste u drugom stanju, trebalo bi da se opustite i posvetite sebi i bebi. Radite ono što volite, uživajte u šetnjama, slušajte muziku, otkrijte kako na jednostavan način možete poboljšati svoje navike u ishrani i slično. Kada se beba rodi, videćete koliko su stvari o kojima ste brinuli zapravo bezazlene.

Položaj nezaposlenih mama i mama preduzetnica tokom bolovanja radi nege deteta

Položaj nezaposlenih mama nija na zavidnom nivou kada su u pitanju finansije. Jedno od rešenja koje žene često praktikuju je prijava u nekoj firmi, barem mesec dana, kako bi mogle da ostvare pravo na naknadu minimalca tokom porodiljskog. Ukoliko imate nekoga ko može da vas prijavi na duže, potrebna vam je knjigovodstvena agencija da se raspitate za vama odgovarajući iznos zarade koji će biti isplaćivan na račun, kao i za visinu poreza i doprinosa koje treba da platite poslodavcu. Ulog nije mali, ali računajte da će vam biti vraćen kroz bolovanje za negu deteta.

Mame preduzetnice suočavaju se sa nekom vrstom diskriminacije. Naime, kada preduzetnice ostanu u drugom stanju i žele da nastave poslovanje agencije neće dobiti punu naknadu od države za trudničko odsustvo, već samo 50%. Osim toga nisu im uplaćeni doprinosi u toku porodiljskog i odsustva sa rada radi nege deteta.
Za rođeno treće i svako naredno dete one nemaju pravo na odsustvo u trajanju od 2 godine kao zaposlene žene, već samo godinu dana. Takođe, ne mogu da prenesu na partnera pravo odsustva sa rada radi nege deteta, kao što to mogu zaposlene žene. Svaka firma ima svoju knjigovodstvenu agenciju sa kojom sarađuje. Ako vam je zbog saveta potrebna knjigovodstvena agencija, Novi Sad pored Beograda ima zaista kvalitetnu ponudu, mnoge od njih vam čak ni neće naplatiti savet ovog tipa.

Izmene zakona koje se odnose na minimalne i maksimalne zarade

Izmenom i dopunom Zakona o finansijskoj podršci porodici s decom ukoliko porodilja ima makar jednu evidentiranu osnovicu na koju su plaćeni doprinosi na zaradu ostvaruje pravo na isplatu minimalne zarade tokom 3 meseca, odnosno za vreme porodiljskog bolovanja. Tokom bolovanja radi nege deteta imaće prosečna primanja koja je ostvarila tokom 18 meseci pre odlaska na odsustvo. Maksimalna zarada ne može biti veća od tri prosečne mesečne zarade u Republici Srbiji prema poslednjem objavljenom podatku.

Važna stvar koju treba da znaju sve buduće mame je u vezi sa otkazom ugovora o radu u vreme bolovanja. Prema članu 187. Zakona o radu, za vreme trudnoće, porodiljskog odsustva, odsustva sa rada radi nege deteta i odsustva sa rada radi posebne nege deteta poslodavac ne može zaposlenom da otkaže ugovor o radu.

Autor: Ljiljana Bugarin

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

5 najboljih vežbi za povećanje gluteusa

5 najboljih vežbi za povećanje gluteusa. Vežbe za povećanje...

Pogačice od ovsenih pahuljica i palente

Pogačice od ovsenih pahuljica i palente. Brzo, lako i...

1 rečenica i 6 reči: Šta bi bilo kad bi bilo

1 rečenica i 6 reči: Šta bi bilo kad...

Ulicom se širio miris jorgovana

Ulicom se širio miris jorgovana. Srela sam je danas....