Počinje upis u Školu nordijskog hodanja

Počinje upis u Školu nordijskog hodanja. Idealan program grupnog treninga na otvorenom.  Beogradski trkački klub upisuje novu generaciju Škole Nordijskog hodanja. U pitanju je program grupnog treninga na otvorenom namenjen totalnim početnicima i svima koji žele da budu u pokretu.

Nordijsko hodanje je najbezbednija i vrlo jednostavna sportska aktivnost. Izvorno je nastalo kao letnji trening za skijaše u Finskoj, krajem 1960-tih godina i brzo se proširilo na sve druge sportske i starosne grupe. Zaštitni znak nordijskog hodanja su štapovi za hodanje.

 Počinje upis u Školu nordijskog hodanja

 

 

Foto Raša Aleksić, Beogradski trkački klub (1)
Škola Nordijskog hodanja

Benefiti

Popularno “hodanje sa štapovima” pogodno je za sve od 17 do 107 godina. Ovaj trening posebne efekte ima za ljude koji godinama nisu bili fizički aktivni, imaju problema za zglobovima i imaju prekomernu telesnu težinu.

Počinje upis u Školu nordijskog hodanja

Neki od zdravstvenih benefita ovakve vrste rekreacije su: trening od 30 do 60 minuta na dan, tri dana u nedelji snižava rizike od raka, srčanih oboljenja, depresije. Nordijsko hodanje potpomaže osnaživanju kostiju, naročito kuka i rešavanje problema “zaleđenog” ramena. Ovom aktivnošću podstičemo mišiće koji su skraćeni da se rastegnu, a one koji su izduženi da ojačaju i tako pravimo balans u telu. Pomaže kod snižavanja “lošeg” LDL holesterola, istovremeno povećavajući dobar HDL holesterol. Povećava snagu, pokretljivost, ubrzava metabolizam, poboljšava ravnotežu. Još jedna prednost vežbanja u grupi jeste i poznanstvo mnogo pozitivnih ljudi.

Foto Raša Aleksić, Beogradski trkački klub (2)
Škola Nordijskog hodanja

Počinje upis u Školu nordijskog hodanja

Prezentacija programa održaće se u subotu, 26. avgusta u Beogradskom trkačkom klubu, Tadeuša Košćuška 78, na Dorćolskom keju. Treninzi startuju 29. avgusta, a lokacije na kojima se održavaju su Ada Ciganlija, Kej kod Brankovog mosta i Dorćolski kej.

Više informacija o programu na: https://skolanordijskoghodanja.com/

 

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Studio lepote Wizard u novom ruhu!

Studio lepote Wizard u novom ruhu! Renovirani prostor studija...

Proslavite Dan planete Zemlje u Lisca kupaćim kostimima

Proslavite Dan planete Zemlje u Lisca kupaćim kostimima. Dan...

Nekoliko popularnih stilova za uređenje kupatila – pronađite savršen za vas

Nekoliko popularnih stilova za uređenje kupatila - pronađite savršen...

“Predrasude i stereotipi o nasilju nad ženama” – Branka Bešević Gajić

“Predrasude i stereotipi o nasilju nad ženama” - Branka...