POBEDITE PROLEĆNI UMOR POBEDITE PROLEĆNI UMOR
Naišlo je ono dobro poznato vreme kada smo svi od reda umorni bez nekog velikog razloga, razdražljivi, malaksali… Samo bi ležali, dremali, spavali… Ne... POBEDITE PROLEĆNI UMOR

Naišlo je ono dobro poznato vreme kada smo svi od reda umorni bez nekog velikog razloga, razdražljivi, malaksali… Samo bi ležali, dremali, spavali… Ne plašite se ovo je samo mali  tzv. prolećni umor, pojava koja nikoga ne zaobilazi. Ali mi vam dajemo par trikova (saveta) kako da ga prebrodite što pre i što bezbolnije.

UNOSITE ŠTO VIŠE TEČNOSTI

Hidratacija je inače veoma važna, a u ovakvim situacijama je pola zdravlja. Svakog jutra pre doručka popijte čašu limunade, nekog sveže ceđenog soka, soka od celera ili jednostavno čašu obične vode. Vaš organizam će dobiti “tuširanje iznutra”.

POKRENITE SE

Bilo koji vid fizičke aktivnosti pokrenuće i ojačati vaše mišiće i umor će biti mnogo manji. Aktivacijom mišića prilikom vežbanja navikavate svoje telo da izdrži  veći napor i umor.

VRAĆANJE PRIRODI

Što više vremena provedenog u prirodi (ili bilo gde na otvorenom prostoru) učiniće čudo za vaše telo. Posvetite se sebi i obezbedite makar sat vremena dnevno u uživanju na svežem vazduhu.

ZDRAVI OBROCI

Zdravi, ali kalorični obroci su nezaobilazan deo vašeg dana. Kako biste uspeli da izađete na kraj sa svim onim što nosi prolećni umor morate imati snage, a šta će vam dati više snage od zdrave i jake ishrane.

Kako se vi za sada borite sa prolećnim umorom?

Autor: Lidija Gajić

 

 

 

 • Gora Zivadinovic

  March 28, 2019 #1 Author

  odlican savet, svi treba da se pridrzavamo ovoga,

  Reply

  • ShineM

   March 28, 2019 #2 Author

   Hvala Vam na ukazanom poverenju 🙂

   Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *