Pismo Deda Mrazu

Dragi Deda Mraze,

dugo ti nisam pisala. Toliko da više nisam ni sigurna da li sam ti ikad poslala pismo, a skoro da ni nema živih svedoka tog vremena. Čini mi se kao da je bilo u drugom životu. Skoro ništa nije isto, a ni tebe nema. Da li se možda vodiš parolom: ne pišu mi – neću ni ja njima? Ili ti je samo teško da se snađeš u ovom digitalnom dobu? Mora da je to u pitanju jer ovo prvo mi ne liči na tebe.

Na tebe mi liči sve što je u duhu tradicije, pa u skladu s tim i neke prave vrednosti, koje se polako zaboravljaju. Ti si jedna od retkih legendi koja uspešno odoleva zaboravu. Snaga naših misli je ogromna i dokle god si u njima – živiš.

Ove godine verovatno i tebi i Bogu stižu pisma u kojima je glavna želja da ova pandemija uskoro prestane. Sigurno imaš mnogo više posla nego inače zbog ove situacije. Ljudi će u većem broju biti kući i čekaće tebe ili Boga i neko novogodišnje čudo.

Kad i nada umre, to je jedino što nam ostane – da od vas poželimo ili molimo za čudo.

Ja imam samo jednu želju – da budemo zdravi koliko god je to moguće. I duhom i telom. Džaba nam puni džakovi poklona, ako to nemamo. I Nova godina i sva ova pisma, ako tebe nema.

Nadam se da te zdravlje kao i uvek dobro služi. Pa da ćeš i ove godine upregnuti irvase u sanke, da će se kao nekad zabeleti predeli poput tvoje kose i brade, a Rudolf će ti svojim nosićem obasjavati put. Zvončići će zvoniti dugo u noć, a mi ćemo kao nekad tebe čekati i misliti kako je ove godine sve moguće. Vreme čuda je onda kad mi snažno verujemo, a snaga naših misli je ogromna.

Poželi želju, pomisli nešto lepo
i neka zapršti bela staza.

Da u zdravlju dočekamo Novu godinu i Deda Mraza.

Autor: Sara Novković Tepšić

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Studio lepote Wizard u novom ruhu!

Studio lepote Wizard u novom ruhu! Renovirani prostor studija...

Proslavite Dan planete Zemlje u Lisca kupaćim kostimima

Proslavite Dan planete Zemlje u Lisca kupaćim kostimima. Dan...

Nekoliko popularnih stilova za uređenje kupatila – pronađite savršen za vas

Nekoliko popularnih stilova za uređenje kupatila - pronađite savršen...

“Predrasude i stereotipi o nasilju nad ženama” – Branka Bešević Gajić

“Predrasude i stereotipi o nasilju nad ženama” - Branka...