PILING KOD KUĆE – DA ILI NE? PILING KOD KUĆE – DA ILI NE?
Prirodni proces eksfolijacije – keratinizacije poznat i kao orožavanje je prirodan proces koji traje oko 28 dana. Za to vreme ćelije kože, keratinociti, iz... PILING KOD KUĆE – DA ILI NE?

Prirodni proces eksfolijacije – keratinizacije poznat i kao orožavanje je prirodan proces koji traje oko 28 dana. Za to vreme ćelije kože, keratinociti, iz dubljih slojeva epiderma lagano putuju do površinskog, takozvanog rožnatog sloja, prave zaštitnu barijeru kože na površini i nakon nekog vremena se odljušćuju. Nekada je neophodno malo pomoći koži u ovom procesu i tada na scenu stupa piling.

Vrste pilinga:

Mehanički

Enzimski

Hemijski

Zašto je piling dobar za vašu kožu? – uklanja mrtve ćelije kože sa njene površine – čistite kožu od nečistoća – ublažava hiperpigmentacije na koži – ožiljci postaju manje vidljivi – sitne bore postaju pliće – ubrzava se keratinizacija – poboljšava se mikrocirkulacija – predhodi mnogim anti-ageing tretmanima zbog bolje penetracije aktivnih supstanci ( krema, seruma…) Znog svega navedenog o pilinzima učiniće vam se da biste radili piling kod kuće svaki dan ali… Enzimske i hemijske pilinge ostavite za stručna lica koja će znati da izaberu odgovarajući piling za vaš tip kože. A što se tiče mehaničkog pilinga dozvoljen je kod masnih koža jednom nedeljno. Suve i senilno atrofične kože treba više da se bave hidratacijom a piling kod kuće zaboravite. U narednim tekstovima, samo za vas, detaljno o svakoj vrsti pilinga.

Vaš kozmetičar

Autor: Suzana Stanković, dipl. Kozmetičar i estetičar

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *