PIKANTNI HUMUS PIKANTNI HUMUS
Danas stiže recept za pikantni humus. Humus se sprema od kuvane leblebije i zaista se može pripremiti na puno načina. Leblebija je mahunarka koja... PIKANTNI HUMUS

Danas stiže recept za pikantni humus. Humus se sprema od kuvane leblebije i zaista se može pripremiti na puno načina. Leblebija je mahunarka koja sadrži u sebi izuzetno visok nivo proteina i zbog toga je jako često na trpezi onim ljudima koji iz bilo kog razloga ne žele da konzumiraju meso. Takođe ima nizak glikemijski indeks i leblebijino brašno se često koristi sa drugim brašnima čiji je GI visok. Takođe je bez glutena tako da i svi celijakičari je mogu koristiti bez bojaznosti. Leblebija se priprema tako što se prethodnu noć potopi u vodi zatim se ta voda baci sutradan i u šerpu se doda toliko vode da se leblebije pokriju i kuvaju se oko sat vremena.

Biće Vam potrebno:

 2,5 šolje kuvane leblebije

1 šolja vode

4-5 čena organskog belog luka

Himalajska so

Biber

5 kašika hladnocedjenog maslinovog ulja

Ljuspice ljute papričice za dekoraciju

U blender ubacite leblebije zatim dodajte prvo pola šolje vode, začine po želji kao i organski beli luk i blendajte 1-2 minuta. Kada vidite da se smesa zgusnula,dodajte preostalu vodu i blendajte još toliko. Posle nekoliko minuta blendanja dodajte hladnoceđeno maslinovo ulje, izblendajte još malo i vaš humus je gotov. Iako najčešće u humus dodaju i susamov puter. Ja sam ga ovog puta izostavila, ali ukoliko želite možete dodati nekoliko kašika. Odgore na kraju ukrasite sa malo ljute papričice. Nadam se da ćete probati ovaj recept i da će Vam se dopasti. Za više zdravih recepata posetite instagram profil Cilin Svet a mi se citamo sledeće nedelje sa novim zdravim receptom.

https://www.instagram.com/cilinsvet/

Autor: Čila Povazai

 

 

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *