ПЕТ МИНУТА ЗА ТЕБЕ

Пет минута за тебе је невладина и непрофитна омладинска организација са седиштем у Нишу. Оформљена је захваљујући амбицији две младе девојке Миљане Митровић и Јоване Илић које су имале циљ да младима у њиховом граду али и целој Србији пруже прилику да раде на себи, унапређују вештине, развијају идеје, упознају нове људе са сличним или потпуно различитим интересовањима. Створиле су заједницу где се све предрасуде руше, а различитости прихватају. Осим тога, ту је и шанса упознавања и повезивања са људима из различитих области пословног света. Ово представља корак ка отварању великих врата која воде успешној каријери. Својим радом су за годину дана успеле да организацији обезбеде бројне успехе.

ПЕТ МИНУТА ЗА ТЕБЕ

Велики број младих имао је прилике да након оснивања организације, присуствује и њеном првом догађају. Одржан под називом „Пет минута за Ген З“, у Научном технолошком парку, окупио је младе потенцијале који су имали прилике да у једном дану виде како изгледа када неко добије пет минута за себе. Главне теме догађаја, попут лидерства, јавног наступа, личног развоја и технолошког предузетништва биле су велика мотивација свима, који су присуствовали конференцији. То их је подстакло да почну да размишљају о раду на себи, да допусте да сањају снове за које ће се борити, јер се труд и рад увек исплате. Они који су имали прилике да их мотивишу на тако нешто,  управо су млади, а већ веома успешни људи  Дарко Павловић (извиђач, лидер и активиста), Кристина Николић (предавач, консултант и активиста) и Михаило Митић (будући географ, истраживач и Erasmus активиста). Говорили су о томе како су створили промене у својим животима и изашли из зоне конфора.

Узевши у обзир то да не могу сви учесници присуствовати догађајима уживо, организација је мислила на сваки корак и осмислила онлајн догађаје, односно уживо преносе преко Инстаграма на којима су гостовали успешни млади људи. Најуспешнији је био онај у коме је гостовала Нађа Ерић, иначе најмлађа учесница овогодишњег такмичења  „Survivor“. Њено искуство заинтересовало је широку публику, чак 17. 000 људи је погледало њену причу на Инстаграму организације.

Пре ње, први онлајн догађај био је за све љубитеље предузетништва,иновација и креативности. Гост лајва била је Фахира Фазлић, млада предузетница, која је пренела своје искуство рада у иностранству и Србији. Овај лајв, доступан је на инстаграм страници организације и броји више од 1. 500 прегледа.

Фебруар, месец романтике, поезије и љубави, са собом је донео нове авантуре и био велика инспирација за чланове наше организације. Активности тог месеца су нам представљали Сташа и Димитрије.

ПЕТ МИНУТА ЗА ТЕБЕ

Прва авантура је била у тржном центру у Нишу. Штанд “5 minutes pour l’amour” осим што је ширио љубав, поклањао је и вредне награде. Посетиоци су се фотографисали и делили своје креативне фотографије на друштвене мреже. За најкреативнији Инстаграм стори победник је награђен ваучером за хотел „ЗЕН“. Авантура је заслађена захваљујући спонзорима из „Boxy Gift Shop“ који су обезбедили слатке пакете за 5, 55. и 555. посетиоца штанда.

А тамо где љубав станује, лепа и писана реч најлепше то и описује. „Пет минута за књижевност“ било је приређено у кафе бару ,,Јулиjaн Дјупон”, партнера организације. Присутни љубитељи књижевности, они који воле да пишу и стварају имали су прилику да посвете најдивније стихове вољеној особи, чиме су се радионице за месец љубави приводиле крају.

Још један Инстаграм лајв је при крају месеца љубаци одржан, специјалан гост била је млада књижевница Теодора Вуковић, позната на друштвеним мрежама као Ултравиолетна, што је уједно и назив њене књиге. Она је поделила са нама своје искуство али и прогласила победника конкурса за најбоље написано љубавно писмо и наградила га својим менторством.

ПЕТ МИНУТА ЗА ТЕБЕ

Ова успешна млада организација својим члановима, који су корисници Loyalty картице, пружа мноштво погодности код својих партнера. Неки од њих су опуштање у центру за масажу ,,Zen”, уживање у храни у „ Рај здрави залогај“ и у „Рижото бар“, улепшавање у салону лепоте „Латинка“,али и одлазак на незаборавна путовања преко агенције ,,Go2Travelling“. Осим ових врста уживања, моћи ће да иду у теретану, плешу, сликају, фотографишу, уче језике,  захваљујући  партнерима: Школа музике ,,By Heart”, Академија ,,Oxford”, Радионица сликања ,,Сликај и циркај”, Теретана ,,Конзулат”, издавачка кућа ,,Finesa”, Плесни клуб ,,Gallaxis”, Студентска омладинска задруга ,,BOX Poslovi”, Фотограф Марија Татић, Студио за штампу и брендинг ,,Wibbly Wobbly”, ,,Escape Room TAG”, Kафе бар ,,Јулијан Дјупон”.

Рад организације заинтересовао је многе интернет портале, новинаре и телевизију, па се тако о њеној мисији и визији може више прочитати на преко 15 интернет портала и чути у интервјуима које дају PR лица организације.

Нова кампања, снимљена поводом рођендана организације, приказује младе који путем реквизита огледала шаљу поруку својим вршњацима да треба да прихвате себе, покажу своје право лице и не плаше се да изађу из зоне комфора и следе своје снове.

Организација ,,Пет минута за тебе” која тренутно броји скоро 200 чланова, позива на акцију све амбициозне, вредне и талентоване младе људе који теже ка напретку и раду на себи. Њихова парола је Pokaži sebe u ,,5 minuta za tebe“!

 

 

 

 

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Kupaći & leto sa Liscom

Kupaći & leto sa Liscom. Lisca i ove godine...

Pripremite pileća krilca kao u najboljim KFC restoranima

Pripremite pileća krilca kao u najboljim KFC restoranima. Od...

Poverenje kao ključna karika između međuljudskih odnosa i komunikacije

Poverenje kao ključna karika između međuljudskih odnosa i komunikacije....

Queen Sensation na drugom izdanju Wine & Music Festivala

Queen Sensation na drugom izdanju Wine & Music Festivala....