Pet laži koje najčešće izgovaramo

Pet laži koje najčešće izgovaramo. Znate, postoje određene laži koje svakodnevno izgovaramo sebi ili drugima u zavisnosti kako nama odgovara. Ovo je poprilično zabvna tema gde se možete i poistovetiti. Ali dobro razmislite nakon čitanja teksta šta je potrebno da promenite kako bi bili bolji, produktivniji.

Razmislite o ovome, hajde, da budemo iskreniji pre svega prema sebi pa onda i prema drugima. Bele laži su opravdane, donkle, sa izuzecima. Verovatno se već smejete i razmišljate o svim onim izgovorima koje ste rekli prijateljima kada su vas pozvali na piće, a vi ste navodno bili prezauzeti a zapravo ste gledali neku novu setiju na Netfliksu i jeli picu na kauču, ili, setili ste se zašto niste mogli da dođete kod mame da spremate zajedno zimnicu. A da li vam je poznata ova: „Od ponedeljka se hranim zdravo, nema grickalica, idem u teretanu“.

Pet laži koje najčešće izgovaramo

Kada vam šef kaže: „Dođi u petak dva sata ranije na posao“, ili ako kaže: „Ovaj vikend radiš, imamo mnogo posla“, naravno da ćete to poslušati. Ali, zašto ne poslušate sebe kada želite da od ponedeljka krećete u teretanu ili bilo koja nova navika. Razmislite, šta tačno želite a šta izgovarate. Mi smo izdvojili pet najčešćih laži koje izgovaramo.

pojescu-samo-jedno-parce-pice-laz

1.Poješću samo jedno parče pice!

Hahaha! Da li stvarno verujete u ovo?! Naravno, ako vam se jede – jedite, ali morate imati balans.  Izračunajte kalorije pa raspodelite u toku dana ili izdvojite jedan dan samo za sebe i jedite šta god “nezdravo“, jer hrana je za dušu i telo. Napravite plan ishrane zajedno sa vašim nutricionistom. Ako budete istrajni možda ćete ipak moći da uđete u one pantalone od pre dve godine o kojima maštate.

lazi-koje-izgovaramo-teretana

2.Od sutra počenjem da vežbam i idem u teretanu!

Hahaha! Poznato? Da, i meni. Ako napravite plan da vežbate kod kuće, odvojite odmah patike i trenerku kako bi imali zadatak ujutru čim ustanete, obučete se i krenete u akciju. Dobra strana teretane je ta što platite članarinu pa znate da ste novac dali za mesec ili tri, kako ne bi uplata propala, vi idete pa makar i silom. Budite istrajni i volite sebe. Ako niste tip za vežbanje dobra je i šetnja, možda i najzdraviji tip relaksacije.

lazi-koje-izgovaramo-facebook-instagram

 

3. Samo ću da proverim Facebook i Instagram!

I… umesto da uđete na 3 minuta vi zaglavite skrolujući 3 sata, nesvesno, ne znate kako vam je vreme proletelo. Ograničite sebe, podesite alarm ili proverite u aplikaciji kako da isključite obaveštenja kako ne bi često proveravali društvene mreže.

ne-moram-da-zapisem-lazi

4. Ja sve pamtim, ne moram da zapišem!

U prodavnici ste, kupujete namernice za nedelju dana i ne možete da se setite da li je potrebno uzeti kocke za supu ili krastavčiće ili sos za šagete. Zapišite sve. Proverite obavezno jer, zaboravi se lako.

pet-lazi-koje-najcesce-izgovaramo

5. Evo stižem za pet minuta!

Moja omiljena i najčešće izgovorena laž. Kažemo kako stižemo za pet minuta a zapravo još nismo ni krenuli. Naravno da ima izuzetaka i da postoje ljudi koji i porane za dogovoreni sastanak i onda se nerviraju oko nas koji kasnimo. Znate, ovo je zaista ružna navika i nepoštovanje tuđeg vremena. Hajde da ispravimo sve ove loše navike sa spiska i okrenemo novi list, postenemo bolji i manje lažljivi.

Autor: Jelena Vučković

 

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije?

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije? U...

Aromatični sočni marokanski kolač

Aromatični sočni marokanski kolač. Od griza, obilato preliven slatkim...

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom mestu?

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom...

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?...