Pet laži koje najčešće izgovaramo

Pet laži koje najčešće izgovaramo. Znate, postoje određene laži koje svakodnevno izgovaramo sebi ili drugima u zavisnosti kako nama odgovara. Ovo je poprilično zabvna tema gde se možete i poistovetiti. Ali dobro razmislite nakon čitanja teksta šta je potrebno da promenite kako bi bili bolji, produktivniji.

Razmislite o ovome, hajde, da budemo iskreniji pre svega prema sebi pa onda i prema drugima. Bele laži su opravdane, donkle, sa izuzecima. Verovatno se već smejete i razmišljate o svim onim izgovorima koje ste rekli prijateljima kada su vas pozvali na piće, a vi ste navodno bili prezauzeti a zapravo ste gledali neku novu setiju na Netfliksu i jeli picu na kauču, ili, setili ste se zašto niste mogli da dođete kod mame da spremate zajedno zimnicu. A da li vam je poznata ova: „Od ponedeljka se hranim zdravo, nema grickalica, idem u teretanu“.

Pet laži koje najčešće izgovaramo

Kada vam šef kaže: „Dođi u petak dva sata ranije na posao“, ili ako kaže: „Ovaj vikend radiš, imamo mnogo posla“, naravno da ćete to poslušati. Ali, zašto ne poslušate sebe kada želite da od ponedeljka krećete u teretanu ili bilo koja nova navika. Razmislite, šta tačno želite a šta izgovarate. Mi smo izdvojili pet najčešćih laži koje izgovaramo.

pojescu-samo-jedno-parce-pice-laz

1.Poješću samo jedno parče pice!

Hahaha! Da li stvarno verujete u ovo?! Naravno, ako vam se jede – jedite, ali morate imati balans.  Izračunajte kalorije pa raspodelite u toku dana ili izdvojite jedan dan samo za sebe i jedite šta god “nezdravo“, jer hrana je za dušu i telo. Napravite plan ishrane zajedno sa vašim nutricionistom. Ako budete istrajni možda ćete ipak moći da uđete u one pantalone od pre dve godine o kojima maštate.

lazi-koje-izgovaramo-teretana

2.Od sutra počenjem da vežbam i idem u teretanu!

Hahaha! Poznato? Da, i meni. Ako napravite plan da vežbate kod kuće, odvojite odmah patike i trenerku kako bi imali zadatak ujutru čim ustanete, obučete se i krenete u akciju. Dobra strana teretane je ta što platite članarinu pa znate da ste novac dali za mesec ili tri, kako ne bi uplata propala, vi idete pa makar i silom. Budite istrajni i volite sebe. Ako niste tip za vežbanje dobra je i šetnja, možda i najzdraviji tip relaksacije.

lazi-koje-izgovaramo-facebook-instagram

 

3. Samo ću da proverim Facebook i Instagram!

I… umesto da uđete na 3 minuta vi zaglavite skrolujući 3 sata, nesvesno, ne znate kako vam je vreme proletelo. Ograničite sebe, podesite alarm ili proverite u aplikaciji kako da isključite obaveštenja kako ne bi često proveravali društvene mreže.

ne-moram-da-zapisem-lazi

4. Ja sve pamtim, ne moram da zapišem!

U prodavnici ste, kupujete namernice za nedelju dana i ne možete da se setite da li je potrebno uzeti kocke za supu ili krastavčiće ili sos za šagete. Zapišite sve. Proverite obavezno jer, zaboravi se lako.

pet-lazi-koje-najcesce-izgovaramo

5. Evo stižem za pet minuta!

Moja omiljena i najčešće izgovorena laž. Kažemo kako stižemo za pet minuta a zapravo još nismo ni krenuli. Naravno da ima izuzetaka i da postoje ljudi koji i porane za dogovoreni sastanak i onda se nerviraju oko nas koji kasnimo. Znate, ovo je zaista ružna navika i nepoštovanje tuđeg vremena. Hajde da ispravimo sve ove loše navike sa spiska i okrenemo novi list, postenemo bolji i manje lažljivi.

Autor: Jelena Vučković

 

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Da li je i on bolestan?

Da li je i on bolestan? Polako se približavamo...

Kako ubijaju dobre devojke – YA roman za sve ljubitelje dobrih misterija

Kako ubijaju dobre devojke - YA roman za sve...

Insulinska rezistencija u trudnoći

Insulinska rezistencija u trudnoći. Insulinska rezistencija je metaboličko stanje...

5 knjiga koje će pomoći svakoj preduzetnici

5 knjiga koje će pomoći svakoj preduzetnici. A slobodno...