Pesnikinjin poklon najmlađima

Pesnikinjin poklon najmlađima.  Ona je Božica Velousis, domaća pesnikinja, a prethodnu nedelju je posvetila najmlađima jedne internacionalne škole u Beogradu, preciznije predškolcima i osnovcima.

Pesnikinjin poklon najmlađima

Božica u svojim izjavama stalno ističe kako treba sačuvati dete u sebi i pustiti ga nekad da se poigra napolju. Uverili smo se u njene reči, posle što smo videli koliko se iskreno bavi njima. Ona je organizovala posetu Muzeju nauke i tehnike koja je trajala čak tri dana. Ove posete osim što su edukativno uticale na decu, one su i upotpunjene radionicama gde su najmlađi pokazivali svoje sposobnosti kroz igru i vežbe.

Pesnikinjin poklon najmlađima

pesnikinjin-poklon-najmladjima
Božica Velousis sa decom u Muzeju nauke i tehnike

Dakle, prvi dan je bio posvećen predškolcima grupe „Pčelica“, drugi dan đacima 1. i 2. razreda, a treći dan đacima 3. i 4. razreda Osnovne škole. Sva tri dana su protekla veselo i zanimljivo, a kako sama humanitarka kaže, ovo je Muzej koji joj se najviše dopao. Sa njom se slažu i đaci kojima se, što se vidi na fotografijama, nije išlo nazad, a bilo ih je sedamdesetoro.

Književnica poručuje da i vi budete ponekad dete. Prošetajte se do Muzeja nauke i tehnike, biće vam lepo i nezaboravno. On je sve za sve generacije.

Pesnikinjin poklon najmlađima

pesnikinjin-poklon-najmladjima
Božica Velousis sa decom u Muzeju nauke i tehnike

Muzej je osnovan 1989. godine, a od 1995. godine je zvanično nadležna ustanova koja vodi brigu o tehničkim kulturnim dobrima u okviru Republike Srbije. Od 2005. godine Muzej se nalazi u zgradi stare termoelektrane, a projekat za rekonstrukciju i dogradnju te zgrade je predstavljen 2007. godine. Prva izložba je prikazana 10. oktobra 1990. godine i nosila je naziv Čovek i kamen.

 

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Kako ubijaju dobre devojke – YA roman za sve ljubitelje dobrih misterija

Kako ubijaju dobre devojke - YA roman za sve...

Insulinska rezistencija u trudnoći

Insulinska rezistencija u trudnoći. Insulinska rezistencija je metaboličko stanje...

5 knjiga koje će pomoći svakoj preduzetnici

5 knjiga koje će pomoći svakoj preduzetnici. A slobodno...

Veliki uspeh kruševljanke u Veneciji – Jelena Borovčanin

Veliki uspeh kruševljanke u Veneciji - Jelena Borovčanin. Kruševljnka...