Pesmom „Tamo daleko“ rasplakao publiku! Prof. Stančiću uručeno još jedno priznanje!

Profesor dr Ivica Stančić, istaknuti vokalni umetnik Radio-televizije Srbije i redovni profesor na Stomatološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, nedavno je na održanoj 10. jubilarnoj manifestaciji „Balkan Awards“ za ostvarene rezultate u srpskoj kulturnoj javnosti, odlukom žirija manfestacije nagrađen specijalnom „Balkanskom nagradom“ i to za posebnost u interpretaciji pesama sa Balkana i nesebičan doprinos na očuvanju tradicionalne muzike od zaborava!

Te večeri, uz poštovanje svih epidemioloških mera, predstavili su se popularni televizijski i pozorišni glumci, eminentni reditelji, vokalni solisti, slikari, pesnici i mnogi drugi kulturni radnici koji su pozitivnim rezultatima doprineli kulturnoj sceni Republike Srbije.

Praćen gromoglasnim i dugotrajnim aplauzom, svečanu ceremoniju dodele ovih priznanja s podrškom medija na Balkanu, solističkim nastupom otvorio je prof. dr Ivica Stančić pesmom „Tamo daleko gde cveta limun žut“ koja se smatra simbolom srpske kulture i nacionalnog identiteta. Zahvalivši emotivnim govorom prisutnoj publici i predstavnicima medija, prof. Stančić uputio je poruku da je vema važno da se na sličnim kulturno-zabavnim događajima neguje srpska nematerijalna baština od zaborava, verujući da uprkos aktuelnom epidemijskom stanju, ima nade za domaću kulturu i njena dešavanja. Takođe je zahvalio matičnoj kući Radio-televiziji Srbije na dugogodšnjem poverenju i podržavanju misije u okviru koje nastoji da prezentuje raritetno srpsko muzičko blago.

Potom su se na sceni smenjivali laureati koji svoje oduševljenje nisu krili.

Ovim priznanjem mogu se pohvaliti brojne zvezde srpske kulturne scene ali i ovogodišnji laureati: Andrej Šepetkovski glumac i umetnički direktor Beogradskog dramskog pozorišta, Iva Štrljić glumica, Milica Milša glumica, Milan Kalinić voditelj, Marijana Mičić glumica i novinarka, TV serija „Tate“ i „Igra sudbine“ , Andrija Jorgić direktor časopisa „Borba“, Igor Starović pevač kultne muzičke grupe „Divlji kesten“, Božica Velousis književnica, Spasa Maksimović slikar, Silvana Tošić novinarka mnogi drugi.

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Šta čitati ove zime?

Šta čitati ove zime? Zima mi je oduvek bila...

Alternativne terapije za ublažavanje bolova u zglobovima kod osteoartritisa

Alternativne terapije za ublažavanje bolova u zglobovima kod osteoartritisa....

Da li je i on bolestan?

Da li je i on bolestan? Polako se približavamo...

Kako ubijaju dobre devojke – YA roman za sve ljubitelje dobrih misterija

Kako ubijaju dobre devojke - YA roman za sve...