PEKARA “ZANAT”- SVETSKI DAN KANEL BULARA PEKARA “ZANAT”- SVETSKI DAN KANEL BULARA
Danas je svetski dan skandinavske poslastice, koja i najzahtevnije sladokusce ostavlja bez daha. Pecivo se pravi od cimeta, maslaca, brašna, krupnog šećera u granulama... PEKARA “ZANAT”- SVETSKI DAN KANEL BULARA

Danas je svetski dan skandinavske poslastice, koja i najzahtevnije sladokusce ostavlja bez daha. Pecivo se pravi od cimeta, maslaca, brašna, krupnog šećera u granulama i kardamona. Savršen dezert za užinu. Posetite beogradsku pekaru “Zanat” probajte ovaj ukusni deikates i uverite se zašto baš ova ljupka pekara preti da postane omiljena svim sugrađanima.

Kako bi obeležili Svetski dan, kanel bulari su danas na akciji pa se dobijaju dva po ceni jednog, ali osim njih u “Zanatu” možete probati bruskete egzotičnih ukusa, domaće pite, bezopasne hlebove i hladno ceđenje sokove.

 

Što se brusketa tiče, asortiman ukusa je širok: krem sir, tikvice, mirođija ili namaz sa proprženim orahom lukom i paprikom sa narom i listićima spanaća. Ili ko voli sa sirevima ima i brusketi sa paramocom, mocarelom i maslinama i grana padano parmezanom koji idu preko smese spravljanje od rukomet, paradajza, šargarepe i maslinovog ulja. Od sokova tu su neodoljivi ukusi dinje, kivija, kruške, cvekle, šargarepe, narandže… Svi hlebovi su na bazi kiselog testa, bez kvasca, aditiva i veštačkih boja, pravljen na ruke, “kao nekada” što je ujedno i slogan ove inovativno-tradicionalne pekare.

 

Dakle, radi se o modernom ušuškanom enterijeru sa mnogo pažnje utkane u svaki i najbitniji detalj. Podseća na najuglednije evropske pekare. Poslastice kao što smo već spomenuli, inspirisani su švedskim, kecelje i beleške nalikuje onim kakve nose na jugu Francuske, a proizvodnja je domaća i sve je na ćirilici od loga, natpisa do cedudljica sa cenama i promo-plakata. Lokacije su odlične kod Hrama i Beograđanke, u Katanićevoj, odnosno, Resavskoj 33, a uskoro se otvara i novi lokal na Banovo brdu.

Stoga, ako već dosad niste, nema razloga da ne posetite pekaru “Zanat“. Pa što se ne biste počastili i na Svetski dan kanel bulara.

 

Autor: Aleksa Ćelap

 • Rade

  April 4, 2019 #1 Author

  Odlicna prica , vredelo je procitati , ali ovaj komentar nemojte smatrati reklamom , vec preporkom pogledajte sajt o pekarstvu https://www.maxipek.in.rs/ ako vam se svidi podelite sa tog sajta nesto

  Reply

  • ShineM

   April 4, 2019 #2 Author

   Hvala Vam. Pogledaćemo sajt svakako.

   Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *