PAŽNJA! TAČKA PUCANJA!

Svi mi u životu ili bar velika većina natrčimo na bar jednog manipulatora. On pokušava da nam naruši unutrašnji mir i način života. Znate li dragi moji koliko osoba ima koje će vam se zavući pod kožu naizgled voleti vas i umirati za vama, ali druga strana istine je više nego opasna. Zaljubite se, date srce, date poverenje, a onda? Lagano neko vama bitan kreće da ljubomoriše bez datog povoda, da hrani sujetu i remeti vaše raspoloženje. Ne prepoznamo u prvi mah situaciju. Veoma često, čak u 99% slučajeva se preispitujemo gde smo to pogrešili?

Zatim, da ne bi dolazilo do svađe, mi lepo našu sreću polako stavljamo u tuđe ruke. Jedan period je smiraj i mislimo da je dobro što smo prepoznali trenutak i vezu sredili. Jedan procenat stvarno ovakvih partnerskih odnosa to i reši, razmene svoje emocije i lepe i ružne i time zatvore krug beznađa. Nažalost ostalih 99% ili da ne preteram možda koji procenat manje ne bude te sreće. Jedan partner opet nešto traži, divlja, kopa i gasi time vaše raspoloženje. Vi onda prenosite lošu volju na članove u kući i na sve ljude sretnete u tom momentu. Sad već plačete, osećate se loše, a druga strana vas uskoro teši. Tu je prelomna tačka. Počinje igra vašim emocijama i mislima. Usput kreirate užas od života, pogubljeni ste i neodlučni. Dolazi i krajnja faza ja je zovem tačka pucanja. Opet toj nekoj osobi vi niste savršeni, stavlja vam na savest laži koje umišlja i kreira u svojoj bolesnoj glavi. Koristi se vašom pričom koju ste u momentima poverenja dali ispričati dotičnoj osobi i baca vam je u lice. Poredi sebe sa ljudima iz priče koji su vas ili voleli ili povredili, da bi sebe opisao kao jadnika koji je vama sve dao, a vi tako… Ispadate depresivni, nezahvalni i krivi. Tu pucate izazvani svim i svačim i mislite da pucate psihički. Ne možete se ni na kakav način objasniti sa dotičnom osobom. Pokušate da se sklonite, prekinete kontakte, ali nekad ni tada ne biva kraj. Takve osobe vam neće dozvoliti mir to zapamtite. Malim lepim gestom proveravaće emocije u vama i dokle god je ima pokušaće iznova da vam upropasti život. Oni to zovu borba za ljubavlju, za njih ste vi pali u depresiju, paranoični ste i nezahvalni. Što se više budete bunili bivaće vam sve gore. Sada već shvatate da imate posla sa osobom koja je spremna za ludačku košulju. Morate polako, stepenik po stepenik, da se lagano izvučete iz te priče.

Ako je potrebno neka neko blizak vama pomogne. Pokažite svoju stvarnu emociju, sada je to hladnoća, kratka komunikacija i ne pominjanje bilo čega što vam se dešava u životu. Ako počne da vam nabija na nos datu pomoć i poneki poklončić, zahvalite se i recite da to niste tražili. Jednostavno sve što kaže podržite da je u pravu zahvalite se i prekinite kontakt. Tako lagano vraćate mir. Koristite tehnike samopomoći, putem bliskih osoba, meditacija, radite šta volite samo da održite mir u sebi. Iskakaće još puno puta pred vas. Samo mirno i sve hladnije. Čak i ako vam napakuje neku drugu osobu, prihvatite, ako sve preraste u pretnju znate gde se morate obratiti. Za njega ste vi depresivna, bezobrazna glupača i neka tako ostane. Nije bitno šta ta osoba kaže pošto znate sa kim imate posla. Ovo su situacije kada ljudi gube živote i znam šta vam govorim. Molim vas ako ste u ovakvoj situaciji svoju priču ispričajte bar jednoj bliskoj osobi. Manipulatori su u mnogim sferama naših života, ali oni koji vas u vezi čine robovima i koji vam određuju hoćete li se danas smejati ili plakati su nešto najgore. Skoro pa niko ih ne može na prvu loptu prepoznati. Čim se situacija ponovi par puta moraćete delati. Dragi moji neka ovaj tekst bude vaša opomena, samopomoć i parče nečijih života. Kada stvorite mir i budete odbijali lošu energiju, neki će i sami otići, ko je jači pobeđuje. Šaljite lepe misli i emocije u svemir i oko vas. Pobedite manipulatorske ljuske od ljudi. Svaka vaša pobeda će pomoći univerzumu da očistimo ono što ne valja. Ne sme otići u svemir zla misao, zla emocija i delo. Osnažite tako da sve to pokorite ovde na Zemlji. Čekajte i gledajte kako vaša tačka pucanja postaje nevidljiva. Voleći sebe, volećete ljude oko vas, a svemir će voleti sve nas.

Autor: Sanja Radojković Đurđević

 

 

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Najčešći problemi sa stopalima leti: Kako ih sprečiti i rešiti

Najčešći problemi sa stopalima leti: Kako ih sprečiti i...

Čovek bez obaveza – Miroslav Ćurčić

Čovek bez obaveza - Miroslav Ćurčić. Miroslav Ćurčić nas...

Dobijate ono o čemu razmišljate

Dobijate ono o čemu razmišljate. Misli i načini razmišljanja...

Potomci ratnika Srbije prisustvovali prazničnoj liturgiji na Kalemegdanu

Potomci ratnika Srbije prisustvovali prazničnoj liturgiji na Kalemegdanu. I...