PAZI ŠTA ŽELIŠ, MOŽDA TI SE I OSTVARI!

Rad na sebi podrazumeva razvoj mnogo slojeva naše ličnosti. To je veoma kompleksan put. Naš razvoj je celoživotni proces i svakodnevno nešto novo spoznamo, naučimo i osvestimo. Važno je samo da smo prisutni u datom trenutku kako bi prepoznali poruku. Svakodnevno zahvaljujem na svim spoznajama kao i lekcijama koje znaju biti i neprijatne, čak bolne. No kada znam da mi svaki pad služi da bih ustala jača i svesnija, onda na njih drugačije i gledam.

Među svim tim iskustvima i uvidima jedan me je posebno prodrmao i nasmejao. Kao što sam pisala u prethodnom tekstu, često koristimo termin „privući“ nešto u svoj život kao da je vezano za kanap a samo je potrebno prepoznati sve ono divno što je u nama. E pa jedna od stvari koju sam „privukla“ je i nešto što nisam nameravala na svesnom nivou ali je na nesvesnom došlo. Evo i kako…

Prolazeći kroz jedan program, radeći na polju novca i otvaranju svojih unutrašnjih tokova dogodilo mi se da sam zaista manifestovala novac na sasvim neobičan način – procurila mi je voda u kupatilu. Jedno veče, sa plafona je krenula da kaplje voda. Otišla sam kod komšinice iznad mene, kod nje je bilo sve suvo. Voda je nastavila da curi sve više i više dok se nije proširila i na sobu. Toliko je lilo da smo ulazili u kupatilo sa kišobranima i gumenim papučama.

E sad, kakve to ima veze sa novcem? E pa ima…

Kod komšinice je pukla cev u zidu koju je majstor narednog jutra popravio a budući da komšinicin stan ima osiguranje, mi smo dobili novac kao odštetu. I to ne malo.

Onda mi je sinulo da sam ja u stvari manifestovala novac u svom životu, samo put kojim je on došao nije onaj koji sam očekivala. Svi bi voleli da im novac padne s neba, a ja sam doživela da mi novac padne s plafona u obliku kapljica vode. Ili bolje reći slapova vodopada.

To me je navelo na razmišljanje kako često imamo osećaj da nešto jako želimo privući u svoj život a kada nam se to ostvari, budemo razočarani jer nije bilo baš kako smo očekivali. Kada se prepustimo životu i plivamo kroz njegove tokove, shvatimo da se sve događa u pravo vreme. Shvatila sam da ponekad trebamo dobro razmisliti šta želimo jer bi nam se želja zaista mogla ispuniti. I šta onda? Naručićemo poklon pa ćemo ga vratiti jer nam se ne dopada način isporuke? Hm…Ako nešto već želimo, važno je da budemo otvoreni za sve mogućnosti, pa makar to značilo i da pokisnete u sopstvenom kupatilu ili sobi. Važno je da smo sigurni da je to zaista ono što želimo bez obzira na cenu i način manifestovanja. Bez obzira šta je to.

Želite li ljubav, dopustite joj da dođe na svoj jedinstven način. Ne očekujte je na tačno određenom mestu, u određeno vreme. Osvestite je prvo u sebi a onda zaigrajte na talasima radosti ne očekujući ništa a verujući u sve.

Želite li bilo šta drugo, samo dopustite svom unutrašnjem vodiču da das vodi i ne ograničava. Samo neko ko vidi širu sliku može sve posložiti na najbolji mogući način.

Verujmo mu. Verujmo procesu!

Autor: Tijana Mihajlović

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Najčešći problemi sa stopalima leti: Kako ih sprečiti i rešiti

Najčešći problemi sa stopalima leti: Kako ih sprečiti i...

Čovek bez obaveza – Miroslav Ćurčić

Čovek bez obaveza - Miroslav Ćurčić. Miroslav Ćurčić nas...

Dobijate ono o čemu razmišljate

Dobijate ono o čemu razmišljate. Misli i načini razmišljanja...

Potomci ratnika Srbije prisustvovali prazničnoj liturgiji na Kalemegdanu

Potomci ratnika Srbije prisustvovali prazničnoj liturgiji na Kalemegdanu. I...