OTVARANJE IZLOŽBE FOTOGRAFIJA PRINCA MIHAILA OD JUGOSLAVIJE

Izložba fotografija pod nazivom „Vizije“ biće otvorena u sredu 11. decembra 2019. godine u 18:30 časova u Italijanskom institutu za kulturu u Beogradu (Kneza Miloša 56). Autor je princ Mihailo od Jugoslavije, unuk poslednjeg regenta Jugoslavije, Princa Pavla, regenta od 1934. do 1941. Njegov deda sa majčine strane bio je Kralj Umberto II, poslednji kralj Italije, prognan 1946. godine.

Odrastao je i studirao u Francuskoj, Švajcarskoj, Velikoj Britaniji i Nemačkoj. Kao veliki putnik i ljubitelj umetnosti stekao je izoštreni smisao za opservaciju. U njegovoj porodici je oduvek postajala velika strast ka fotografisanju. Beleženje slika nudi mu trenutke opuštanja i zadovoljstva koje je odlučio da podeli sa drugima. Privlači ga priroda, ali fotografiše i predmete koji pokazuju smisao za red i logiku. U svojoj karijeri fotografa izlagao je u brojnim prilikama i učestvovao na mnogim manifestacijama.

Izložba „Vizije“ dolazi u Beograd odmah posle Sankt Peterburga i izlaganja na VIII Međunarodnom kulturnom forumu.

Ova izložba je kombinacija fotografija snimljenih u raznim zemljama među kojima je i Srbija a pre svega Beograd. „Obuzet emocijama dok danju prolazim pored raznih objekata, pokušavam da zabeležim te emocije kako bih mogao da ih podelim sa onima koji gledaju moje fotografije. Ova izložba je plod mnogih časova fotografisanja i spajanja delića kako bi se stvorila finalna slika. Poput slagalice sačinjene od emocija, finalni rezultat stvara viziju onoga što vidim i osećam.”, izjavio je autor, Mihailo od Jugoslavije. Izložba će biti otvorena do 24.12.2019. godine. Ulaz je slobodan.

Redakcija

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije?

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije? U...

Aromatični sočni marokanski kolač

Aromatični sočni marokanski kolač. Od griza, obilato preliven slatkim...

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom mestu?

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom...

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?...