Otkrivamo: sve što vas zanima o putovanju u Crnu Goru – kakve su cene u Budvi i šta vam je potrebno za prelazak granice

Budva za sve goste iz Srbije ovoga leta drži otvorena vrata!

Oni koji dolaze automobilom, u obavezi su da sa sobom imaju i Evropski izveštaj o saobraćajnoj nesreći, koji možete besplatno nabaviti u svakoj osiguravajućoj kući u Srbiji ili na mestu gde registrujete svoje vozilo.

Turistima koji dolaze iz Srbije u Crnu Goru omogućen je prelazak granice bez PCR ili bilo kojeg drugog testa, a nije potrebna ni potvrda o vakcinaciji, što se razlikuje od propisa u drugim zemljama koje su popularne među našim turistima. Potrebna vam je samo važeća lična karta ili pasoš, da biste uživali na prelepim budvanskim plažama. Iz Budve poručuju da je ponuda aranžmana ove godine dodatno obogaćena i prilagođena svačijem džepu, a cene u luksuznim hotelima se kreću već od 24 evra po noćenju, dok je privatni smeštaj pristupačniji nego ikada pre!

„Hoteli sa tri i više zvezdica, sa uključenim punim ili polupansionom, uz korišćenje spa i wellness centara i raznih drugih sadržaja, veoma su povoljni ove godine, a njihove cene se kreću već od 24 evra u predsezoni. Za sezonu su takođe pripremljeni nikad pristupačniji aranžmani, uz dodatne povoljnosti, fleksibilne rezervacije i pogodnosti za boravak dece. Sve cene u ugostiteljskim objektima su na nivou prošlogodišnjih, dosta niže u poređenju sa 2019. godinom, koja je zabeležila rekordnu posetu Budvi. Uželeli smo se gostiju, prošla godina je bila teška i izazovna, ali nadamo se da je sve to iza nas. Vreme je da se život vrati u normalu.“ naglašavaju iz Turističke organizacije opštine Budva.

Na budvanskoj rivijeri sve je spremno za veći broj gostiju koji se očekuje tokom prvomajskih i uskršnjih praznika, kao i kasnije, tokom sezone.

letovanje-crna gora

Kada je reč o zdravstvenoj situaciji na crnogorskom primorju, ona se svakim danom stabilizuje i smiruje, a Budva trenutno ima jako mali broj zaraženih.

„Imajući u vidu najavljenu masovnu vakcinaciju stanovništva koja bi uskoro trebalo da se realizuje, ovaj broj će se sve više smanjivati uz dobre šanse da se korona u našem gradu pobedi sasvim“, smatraju u TO Budvi.

Budvanski domaćini potrudili su se da vaše putovanje i boravak u ovom gradu budu sasvim bezbedni. Crna Gora je dobila međunarodnu oznaku SAFE TRAVELS od Svetskog saveza za turizam i putovanja (WTTC).

Mere zdravstvene zaštite u Budvi su na najvišem nivou, maske su obavezne u zatvorenim prostorijama, sredstva za dezinfekciju su obezbeđena, a potrebno je držati i propisanu distancu od dva metra. Pored toga, radno vreme kafića, restorana i prodavnica je minimalno skraćeno.

letovanje-crna gora

„Ova oznaka pomaže putnicima da lakše prepoznaju turističke destinacije i objekte koji su usvojili globalne standarde zdravstvene higijenske zaštite. Mnogi budvanski hoteli, kao i restorani i turistističke agencije, zasluženo su dobili oznaku “Safe travels”, koja podrazumeva sigurno mesto za vas i vašu porodicu. Ove godine, poseban akcenat je stavljen na očuvanje zdravlja svih gostiju i zaposlenih u turizmu”, kažu u TO Budvi.

Budvani najavljuju bogatu ponudu i ove sezone. Ono što možda nije poznato svim gostima iz Srbije, je to da se u zaleđu budvanske rivijere nalaze sela koja predstavljaju autentičnu turističku ponudu, pre svega zbog prirodnog okruženja i značajnih kulturno-istorijskih objekata, pretežno crkava i manastira. Ljubitelji prirode i aktivnog odmora ovaj kraj mogu obići pešačkim stazama sa kojih se praktično sve vreme pruža očaravajući pogled na pučinu. Pored zaleđa, turisti šetnjom mogu obići mnoge atrakcije u Starom gradu, a tu su svakako i obilazak Svetog Stefana, prelepi restorani i njihove bašte sa pogledom na more i opuštanje u spa centrima. Naravno, boravak i kupanje na budvanskim plažama ipak je glavna turistička atrakcija, koja se ne sme propustiti!

Gosti iz regiona su za Budvu izuzetno važni i uvek su dobrodošli, a broj ostvarenih dolazaka i noćenja govore da im je Budva jedna od omiljenijih destinacija gde putuju i kojoj se vraćaju, što posebno raduje sve turističke poslenike na budvanskoj rivijeri.

 Za više informacija o budvanskoj rivijeri, posetite sajt – www.budva.travel

 

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Najčešći problemi sa stopalima leti: Kako ih sprečiti i rešiti

Najčešći problemi sa stopalima leti: Kako ih sprečiti i...

Čovek bez obaveza – Miroslav Ćurčić

Čovek bez obaveza - Miroslav Ćurčić. Miroslav Ćurčić nas...

Dobijate ono o čemu razmišljate

Dobijate ono o čemu razmišljate. Misli i načini razmišljanja...

Potomci ratnika Srbije prisustvovali prazničnoj liturgiji na Kalemegdanu

Potomci ratnika Srbije prisustvovali prazničnoj liturgiji na Kalemegdanu. I...