OSVANUO JE NOVI DAN

Dobro jutro ptičice, dobro jutro sunce, dobro jutro … da znam nismo u Diznijevom crtaću. Danas ćemo se pozabaviti nečim značajnim a to su ciljevi.

Što bi rekao jedan motivacioni govornik koga neću imenovati jer nije platio reklamu 😉 😉 😉 svi imamo snove ali je malo onih koji imaju ciljeve. Postoje stvari o kojima rado maštamo ali se to često završi sa „ voleo/la bih i ja na Havaje ali“. Zato ovog trenutka propisujem zakon po kome je upotreba ovog veznika zabranjena. Šalim se naravno mada bi zaista bilo poželjno da smanjite njegovu upotrebu. Umesto toga pretvorite svoje snove u ciljeve.

U skladu sa ovim bolje je reći „ za dve godine otputovaću na Havaje“. Sa tom malom promenom od želje smo stvorili nešto konstruktivno. Sada je vreme da postavimo pitanja koja će nam pomoći da ovo ostvarimo.

Kako da to postignem?

Pre svega planiranjem. Razmislite šta možete da učinite na dnevnom, nedeljom i mesečnom nivou kako bi ispunili ono što želite u zadatom roku. Na ovaj način svoja maštanja pretvarate u konkretne zadatke odnosno akciju. Takođe preispitajte koja su vam znanja i veštine potrebne.

Zašto to želim?

Razmislite zbog čega vam je to toliko važno. Sve što ovde navedete može vam kasnije poslužiti kao podsticaj da nastavite dalje.

Ko sam ja u svemu tome?

Ovde definišite svoju ulogu u celom procesu. Da li postizanje cilja zavisi isključivo od vas ili vam je potrebna pomoć nekog stručnjaka ili institucije. Ukoliko je ovo drugo tačno među zadatke dodajete kontaktiranje osoba koje vam mogu pomoći. Sreća pa živimo u vremenu društvenih mreža što sve čini mnogo lakšim.

Sada znate šta želite i šta vam je potrebno da to ostvarite zato se bacite na posao i vidimo se za dve godine na Havajima 🙂

Dodatni saveti

Podelite ciljeve prema sferama života kojima pripadaju. To bi izgledalo ovako, u naredne dve godine na poslovnom planu želim da postignem sledeće, pa onda šta vam je značajno u sferi edukacije, zabave, odnosa itd. Ovo su sve dugoročni ciljevi, za kratkoračan plan vratite se na početak teksta.

Ne zatrpavajte se. Ukoliko se koncentrišete na previše stvari istovremeno to vam samo može otežati stvari i dovesti vas do neuspeha. Pa i kompjuter ume da se „ukoči“ kada pokrenete previše programa od jednom. Bolje je da izdvojite recimo tri važna cilja iz različitih aspekata života i svu svoju pažnju usmerite na njih. Kada to završite pređite na sledeće.

Toliko od mene, nadam se da sam pomogla. Odoh u Diznijev crtani film. Do sledećeg pisanja uživajte.

Autor: Ljubica Majstorović

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije?

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije? U...

Aromatični sočni marokanski kolač

Aromatični sočni marokanski kolač. Od griza, obilato preliven slatkim...

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom mestu?

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom...

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?...