OPUSTITE SE: PRONAĐITE VREMENA ZA SEBE

Niko ne voli usamljenost, ali usamljenost nije isto što i uživanje u slobodnom vremenu, sami sa sobom. To morate da znate. Spremili smo vam nekoliko trikova kako da se opustite i na koji način da proađete više vremena za sebe.

KUTAK SAMO ZA VAS

Da li će taj kutak biti jedno mesto u prostoriji, ili cela soba nije bitno. Bitno je to da imate svoje vreme koje ćete provesti tu i uživati u svim onim sitnicama koje vas oraspolože i koje vam daju dodatnu energiju. Ukoliko ne živite sami, obavestite svoje ukućane na vreme, da vas u određenom vremenskom periodu ne uznemiravaju, jer sledi vaše vreme za opuštanje.

MORATE PO NEKADA REĆI NE

Ako ovo naučite imaćete gomilu vremena za sebe i svoje vreme. Kada god vam se negde ne ide ili vam se određena aktivnost ne radi, recite NE (ali kulturno) i to vreme pretvorite u ono vreme u kome ćete uživati recimo u čitanju knjige, gledanju filma, meditaciji, ispijanju kafe…

FIZIČKA AKTIVNOST

To je ono što vam je neophodno kako biste se bolje osećali na svim životnim poljima. Utiče na vaše zdravlje, fizički izgled, lepotu, psihičko zdravlje.

Odaberite jednu aktivnost koja će vas ispuniti. To može biti aerobik, pilates, zumba ili malo laganije kao što je joga.

ORGANIZUJTE SVOJE VREME

Organizacija je majka slobodnog vremena i produktivnosti. Ako dobro organizujete svoj dan imaćete i više vremena za sebe, za stvari koje volite da radite i moćićete više da se opustiti u toku dana.

OFFLINE

U toku dana odredite 20-ak minuta kada ćete bukvalo biti offline. To podrazumeva da ne budite kraj telefona i računara. Da ne proveravate društvene mreže. Vremenom će se minutaža povećati, a vi ćete opet imati dodatnog vremena samo sa sebe.

Autor: Lidija Gajić

 

 

 

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Zašto nam tuđi uspesi služe kao motivacioni podsticaj?

Zašto nam tuđi uspesi služe kao motivacioni podsticaj? Tuđi...

Ljubav je igra bez granica

Ljubav je igra bez granica. Upravo naiđoh na neke...

Voće koje podiže raspoloženje: Prirodni izvor sreće

Voće koje podiže raspoloženje: Prirodni izvor sreće. Kada se...

Zašto je seksualnost devojaka/žena sa invaliditetom tabu tema u 21. veku?

Zašto je seksualnost devojaka/žena sa invaliditetom tabu tema u...