Operacija grudi – tehnike koje rešavaju svaki problem

Kažu da niko nije savršen. Mane, kako fizičke, tako i karakterne, sastavnio su deo svakog čoveka. Isto tako kažu da je u prirodi svakog čoveka da teži ka savršenstvu. Za unapređivanje karakternih osobina potreban je uporan rad na sebi. Ali zato se za ispravljanje fizičkih nepravilnosti, koje nas nerviraju i koje bismo rado ulepšali, pobrinula estetska hirurgija.

Tako su često grudi jedan od glavnih segmenata koje bismo rado korigovali. U tom smislu, zahvat koji se definitivno najčešće izvodi je uvecanje grudi, ali postoje i drugi problemi u vezi sa grudima, kao i načini da se oni reše. Klinika za estetsku hirurgiju Dr Colić u tom pogledu izdvaja četiri glavne kategorije, i nudi više vrsta operativnih zahvata kojima se mogu rešiti.

Uvećanje grudi

Asocijacija na ovu tehniku su uvek silikoni u grudima, i ona predstavlja ugradnju implantata sa silikonskim gelom. Ova tehnika čini idealno rešenje kada su problem male i nerazvijene grudi koje je potrebno samo uvećati. Klinika za estetsku hirurgiju Dr Colić rado primenjuje nekoliko operativnih tehnika kojima izvodi ovaj zahvat. Jedna od onih koja se svakako najčešće primenjuje podrazumeva pravljenje reza na koži sa donje strane dojke, koji će tako ostati skriven u kožnom naboru i nevidljiv. Pri tom, kada se radi uvecanje grudi ugradnjom implantata, mlečna žlezda oštaje nedirnuta, što budućim majkama ostavlja mogućnost nesmetanog dojenja.

Glavna dilema klijenata prilikom uvećanja grudi jeste veličina implantata koje treba ugraditi. Klinika za estetsku hirurgiju Dr Colić praktikuje da pre svakog zahvata sa pacijentom uradi lekarske preglede i detaljna savetovanja kako bi se usglasile želje sa mogućnostima. Topla je preporuka poslušati sugestije izabranog hirurga, pa tako i ne preterivati sa veličinom implantata, budući da nepredviđeno veliki implantati mogu izazvati brojne komplikacije u postoperativnom periodu. I ovom prilikom ne treba zaboraviti to da estetska hirurgija u prvi plan ističe lepotu, gde se akcenat stavlja na idealne proporcije tela, pa tako i veličina grudi treba da bude u skladu sa njima.

Kada se rade silikoni u grudima, operativni postupak podrazumeva opštu anesteziju i može trajati od jednog sata, do sat i trideset minuta. Nekoliko dana nakon zahvata pacijent se može polako vratiti svojim dnevnim aktivnostima, dok se konci skidaju nakon dve nedelje. Takođe, nošenje grudnjaka se toplo preporučuje u postoperativnom periodu.

I u ovom slučaju moguća je pojava nekoliko komplikacija nakon operacije, i to u vidu pojačane osetljivosti bradavica i blagog otoka, dok silikoni u grudima mogu izazvati blagi osećaj napetosti, što je sve kratkog daha, budući da je predviđeno da traje jednu do dve nedelje nakon operacije.

Podmlađivanje uz podizanje i zatezanje grudi

Estetska hirurgija je naročito ponosna na ovu tehniku, budući da je reč o unapređenom postupku koji je sve popularnuji među pripadnicama lepšeg pola. Ona predstavlja idealno rešenje za žene srednjih godina, budući da preoblikuje, podiže i eventualno smanjuje velike grudi, čineći da one ponovo izgledaju mlado i zategnuto. Razlog zbog koga je podizanje i zatezanje tehnika ispred ostalih, jeste što nakon zahvata grudi izgledaju potpuno prirodno, dok dobijaju savršen, podmlađen oblik.

Ovaj pristup prilagođava se svakom slučaju pojedinačno, pa tako postoje i brojne tehnike kojima se pristupa problemu. Najčešća je periareolarna tehnika, koja za sobom ostavlja samo jedva nevidljivi kružni ožiljak oko bradavice.

Tako i dužina trajanja operacije zavisi od tehnike koja se koristi, i proteže se između dva i po i tri i po sata, izvodeći se u opštoj anesteziji. Oporavak nakon operacije ne razlikuje od onog nakon tehnike uvećanja grudi, dok se među komplikacijama dodaje moguća pojava blagog otoka koji se povlači za jednu do dve nedelje.

Postoji i mogućnost kombinovanja ove dve tehnike. Tako se, na primer, manje grudi koje su se spustile usled protoka vremena, mogu uvećati, podići, preoblikovati i zategnuti. Klinika za estetsku hirurgiju Dr Colić je ponosna na tim iskusnih hirurga koji će pronaći najbolji i najprijatniji način kako bi ostvarili želje svojih klijenata.

Na žalost, postoje i drugi estetski problemi dojki koje je potrebno tretirati operativnim putem. Tako je, ukoliko su dojke nejednako razvijene, moguće ugradnjom implantata i  preoblikovanjem učiniti da one izgledaju gotovo isto. I u ovom slučaju postoji veliki broj tehnika koje se prilagođavaju konkretnom slučaju u rešavanju problema.

Rekonstruktivna tehnika

Još jedna kategorija problema koje klinika za estetsku hirurgiju Dr Colić rešava jeste rekonstrukcija dojke nakon amputacije. Pri tom je ovaj zahvat moguće izvršiti na dva načina – ugradnjom implantata ili putem sopstvenog tkiva. Tehnika ugradnje implantata je znatno jednostavnija, oporavak nakon operacije je brži, pa su i neželjene komplikacije svedene na minimum. Rekonstrukcija putem sopstvenog tkiva predstavlja ozbiljan i obiman operativni zahvat, čije pripreme, sam zahvat, kao i oporavak nakon operacije znatno duže traju. I u ovom slučaju će izabrani hirurg prilikom konsultacija klijentu detaljno predočiti svaki postupak koji je moguće primeniti na njegovom konkretnom slučaju, pa se klijent može odlučiti za onaj koji njemu najviše odgovara.

Nekako je još uvek trend da prilikom pomena estetske hirurgije jedna od prvih asocijacija bude operacija gudi. Ipak, ne smemo zaboraviti ni to da ovde govorimo o operativnim zahvatima. Na žalost, postoji značajan broj slučajeva gde su usled nestručnosti hirurga ili korišćenja neadekvatnih materijala, klijenti pretrpeli ozbiljne zdravstvene posledice. Zbog toga ističemo važnost toga da za sebe birate sigurnu kliniku sa dugom tradicijom rada, koja poseduje tim iskusnih stručnjaka. Dobro se informišite na ovu temu. Potom donesite odluku i razgovarajte o njoj sa svojim hirurgom. A za sve što nakon toga sledi pobrinuće se stručni tim Dr Colić klinike.

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije?

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije? U...

Aromatični sočni marokanski kolač

Aromatični sočni marokanski kolač. Od griza, obilato preliven slatkim...

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom mestu?

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom...

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?...