Okej je prespavati dan zaljubljenih

Okej je prespavati dan zaljubljenih. Početak je februara i bliži se onaj čuveni datum oko kog se polemiše da li je u pitanju „Dan zaljubljenih“ ili pak „Sveti Trifun“. Gradovi  vrve od muškaraca koji trče do cvećara da brže-bolje odaberu buket za svoju partnerku. Sve prodavnice su pune srcića, seksi čipkanog donjeg rublja i svim mogućim stvarčicama crvene boje koje vas podsećaju na ljubav.

Na svakom ćošku su visokozastupljene  bombonjere u obliku srca, a ti si tek nedavno raskinula svoju dugogodišnju vezu ili si već duže vreme sama i ne znaš šta da radiš za taj dan jer ti tako dođe da ceo dan prespavaš i da izbegneš sve one slatke,romantične parove, koji se vode za ruke, ljubakaju na javnom mestu i iskazuju jedno drugom nežnost poklonima i pitaš se šta nije u redu sa tobom i zašto se tako osećaš? Moj odgovor tebi je da je prosto okej i  normalno da ti je ponekad dosta svega, da ti dođu dani kada sve naprosto želiš da preskočiš pa tako i ovaj. Okej je prespavati dan zaljubljenih.

Ali isto tako je okej i znati da dan zaljubljenih nije samo danas. Da je prvenstveno bitnije zaljubiti se u sebe nego naći partnera koji će se zaljubiti u sva vaša savršenstva i nesavršenosti. Jer ako večito bežimo od sebe i ne prihvatimo sebe takve kakvi jesmo džaba nam milion partnera koji dolaze u naš život.

Okej je prespavati dan zaljubljenih
Okej je prespavati dan zaljubljenih

Okej je prespavati dan zaljubljenih

Moraš da shvatiš još i da ništa nije idealno, da nije svaka veza onako besprekorna kakvom se čini na instagramu i kakvom je drugi prikazuju zato što bi voleli da je tako, svaka veza ima svoje uspone i padove  i svaka veza prolazi kroz neku vrstu iskušenja – pa neke veze opstanu dugo, a neke kratko traju, ali ono što je najvažnije je veza sa samim sobom.

Neke žene imaju partnere koji im samo pružaju pažnju na bitne datume, dok ih ostalih dana zanemaruju, ali to vešto skrivaju. Neke imaju partnere koje rečima ne znaju da iskažu emociju, ali, ne treba nam muškarac da bismo bile srećne i kompletne. Ako stalno očekujemo da nas neko drugi usreći i upotpuni nikada nećemo biti srećne i ispunjene.

Ne kažemo, da nije poželjno – svakoj ženi imponuje jedna lepa reč, ruža, džentlmen koji će da joj otvori vrata restorana i čini razne lepe male i velike stvari za nju, ali je jako bitno da to ne očekujemo od svih partnera i u svakom trenutku. Trebamo prvo naučiti da ugodimo sebi. Kada to naučimo na pola smo puta da postanemo potpuno srećne i nezavisne, a svaki gest koji nam učini muškarac nakon toga predstavlja dodatni plus.

Okej je prespavati dan zaljubljenih

Nauči da je okej i neke dane provesti u pidžami na tufnice i prespavati ga jer si toliko bezvoljna i nezadovoljna trenutnim stanjem svog života, ali takođe nauči kako da sama sebe oraspoložiš i izvedeš iz takve situacije kako ne bi upala u depresiju. Kada naučiš kako da sebi kupuješ lale umesto da čekaš princa na belom konju da ti donese sto i jednu ružu i doručak u krevetu. Nauči da sama sebi kupiš onaj lančić ili cipele koje si videla u izlogu neke radnje, i da sama sebi kupiš neku dobru knjigu koju merkaš već duže vreme.

Okej je prespavati dan zaljubljenih
Okej je prespavati dan zaljubljenih

Kada to naučiš i ovladaš tom veštinom zavođenja same sebe na pravom si putu do istrebljenja one praznine koju osećaš zbog toga što nemaš svoju drugu polovinu. Takođe, nauči kako da sebe odvedeš na solo dejt, na neku kafu ili dobar kolač, da uživaš u dobroj muzici, napravi filmsko veče i pozovi takođe drugarice koje mogu da ti se pridruže i sve će postati bolje i lepše.

Nauči da svakog jutra sama sebi kažeš „Dobro jutro lepotice“ i vodi se onom pesmom od Majli Sajrus koja kaže „I can by myself flowers“. Kada to naučiš, da je ok da nisi ok u nekim danima, ali i da je ok ne iščekivati poklone od drugih već samu sebe obradovati i da je prevashodno bitno zavoleti samu sebe pa tek onda druge, postaćeš kraljica svog života.

Okej je prespavati dan zaljubljenih

I ovog četrnaestog februara, bila ti sama ili ne, mi ti želimo da uživaš u ljubavi prema sebi uz neko dobro vino, neki dobar kolač i neku lepu ružu. Ljubav prema sebi se vežba svakog dana, a ne samo na dan ljubavi jer je ona jedina konačna i neminovna.

Moramo se pomiriti sa tim da su ljudi prolaznici u našem životu koji dolaze i prolaze i ništa nije konstantno i pod garancijom. Jedino ti ostaješ sama sebi i jedino ti od same sebe ne odustaješ i ne odlaziš. I zato voli sebe svakog dana za nijansu više i danas, i sutra, ne samo na 8. mart, rođendan i dan zaljubljenih. Svaka ljubav se vežba i uči. Radi na tome i ne prestaj, to je idealni pravi recept za sreću.

Autor: Nina Miletić

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Nadahnuti promenom: Aktivizam kao odgovor na društvene nejednakosti

Nadahnuti promenom: Aktivizam kao odgovor na društvene nejednakosti. Danas...

Transformišite svoj stil! Ključni saveti za urbani letnji izgled

Transformišite svoj stil! Ključni saveti za urbani letnji izgled....

Slatko od jagoda sa čia semenkama i rozetlom

Slatko od jagoda sa čia semenkama i rozetlom. Da...

Popularnost bezmetalnih krunica: Kako jednostavno postići holivudski osmeh

Popularnost bezmetalnih krunica: Kako jednostavno postići holivudski osmeh. Uspešna...