ODREDITE PRIORITETE-BIĆETE USPEŠNIJI ODREDITE PRIORITETE-BIĆETE USPEŠNIJI
U poslovnom svetu, postavljanje granica jedan je od ključnih uslova za uspeh, a ovome prethodi donošenje odluke šta nam je, a šta nije prihvatljivo... ODREDITE PRIORITETE-BIĆETE USPEŠNIJI

U poslovnom svetu, postavljanje granica jedan je od ključnih uslova za uspeh, a ovome prethodi donošenje odluke šta nam je, a šta nije prihvatljivo kako bismo očuvali sopstveni integritet. Budite mudri i realni u procenama svojih resursa i vremena, kako biste odradili ono što ste obećali ili preuzeli na sebe jer o tome zavisi i celokupan posao. Upravo je ovo jedna od stepenica uspeha na kojoj treba znati reći ‘NE’ i držati se toga.

Vreme koje imamo na raspolaganju moramo vrlo pažljivo rasporediti, a fokus našeg interesovanja trebao bi biti na onim najvažnijim obavezama i radnim zadacima.

 

Naglasite svoje prioritete

Umesto da rečenicu započnete sa „Žao mi je…“, naglasite koji su vam trenutni prioriteti i zašto su vam važni i zanimljivi, a ako je moguće navedite razlog koji bi se ticao i osobe sa kojom razgovarate.

Ponekad ćemo uspeti, a ponekad NE. U oba slučaja je sve ok

Dešavaće se da nam okolnosti ne idu na ruku i put nije onakav kakvim smo ga zamišljali, iz tog razloga je važno osvestiti prioritete i ne dopustiti da emocije i lični stavovi prema nekome stoje na putu ostvarenja naših ciljeva.

Nedostatak fokusa često rezultira nedostatkom vremena i energije, a ne kako se to često misli, obrnuto. Ovo je ključno za uspeh, bilo šta da radite.

 

Završite zadatke ljubazno i konstruktivno

Ako iz nekog razloga ne možete da uradite ono što se od vas očekuje, budite ljubazni i kulturni. Ako ipak postoji mogućnost da zadatak koji vam je poveren odradite u predviđenom roku, ali da vas ne odvuče od vaših prioriteta– onda odradite što se od vas očekuje.

Uvek dajte sve od sebe da započeti posao ili projekat uradite najbolje što možete.

Autor: Ivana Živanić

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *