Odlučila sam

Odlučila sam… Definitivmo sam odlučila!!! Znam ko sam JA. Znam šta sam JA. A sada znam i koja je moja svrha!!! Pa nemate pojma koliko me to ispunjava. Svih ovih dana gde sam se vrtela oko posla iz jednog grada u drugi, sa jednog sastanka na drugi sastanak, slanje mejlova, slanje ponuda, odgovaranja na mejlove i onog važnog sastanka konačno ZNAM!

Odlučila sam

Moja svrha je da usrećim sebe i sve ostale žene koje to žele. I zato sam se brzo bacila na kreiranje projekta koji će biti, slobodno mogu reći, nezapamćen na ovim našim prostorima. Ljudi moji, ja sam presrećna. I ne mogu da sakrijem tu sreću. Sreću zbog činjenice da se moji ciljevi polako, ali sigurno ispunjavaju. Sreću jer ću usrećiti i druge žene, jer ću im pomoći… ma… sada bih sve istrtljala, ali se borim sa sobom.

odlucila-sam-zena-cvece
Lidija Gajić sa cvećem u rukama

Kažu da su najbolji oni planovi koji se prave u tajnosti. Da li je zaista tako? Joj, ma ja ne znam gde ću pre od ove sreće i ovog entuzijazma. Sve bih rekla, ali sačekaću. Ne zato što sam sujeverna, već želim da se poslože sve kockice da ne bude posle, vidi je ova samo u prazno priča.

Volim da stojim iza svojih reči i iza svojih dela. Volim da dobijem aplauz, ali tek pošto ga zaslužim. Znam da ću ovim potezom napraviti veliki pomak u svojoj karijeri i u svom životu, ali ja sam rođena da pomažući sebi pomažem i drugima. Moj uspeh je u tome što me sreća drugih raduje i inspiriše.

Odlučila sam

odlucila-sam-lidija-shine-magazin
Lidija Gajić, Shine magazin

Drago mi je što ću vam pokazati na ličnom primeru šta su sreća i uspeh. Da za njih merila nema. Da zapravo možda to čemu sada težite nije vaša svrha, nije vaša sreća i nije vaš uspeh. Želim da vam kroz moju priču ukažem gde su neke greške i kako da ih preskočite.

Znam da sam zagrizla veliki zalogaj kada sam se upustila u ovaj projekat, ali to sam ja. Ja drugačije i ne mogu da funcionišem nego onako instiktivno i kako me osećaj vodi. Znate onaj osećaj u stomaku, e baš taj. On me i sada vodi. Zahvaljujući njemu sada plivam bistrijim vodama i ne plašim se dubina.

U životu je bitno da imate cilj. Makar jedan cilj i da težite ka njemu svakoga dane, svake sekunde. Jer šta je život bez cilja i pravca. Neko ima za cilj da mlad osnuje porodicu, neko ima za cilj da se posle srednje škole zaposli, nekome je cilj samo poslovni uspeh… Sve zavisi od nas.

Odlučila sam

Sebi sam u životu postavila dosta ciljeva i dosta njih sam i ostvarila. I imam tu praksu da čim jedan cilj u potpunosti ostvarim, na njegovo mesto dodam drugi cilj. Oni me vode da kroz život idem onom ispravnom putanjom, da ne posustanem. I za ovaj cilj sam se dugo borila i konačno sam se izborila.

odlucila-sam
Lidija Gajić, poslovna žena

Imam i celokupnu viziju kako će sve izgledati, u kom će pravcu ići, gde će se sve odigravati… Ali kako ne bih previše otkrila, jer me je entuzijazam baš poneo, zaustaviću se ovde.

Želim da vam kažem da ako želite da napišete knjigu, pa napišite je. Ne mora biti savršena. Ne mora uopšte biti dobra. Bitno je da krenete i da je napišete do kraja. Pa ako i ne bude kako ste očekivali, znaćete gde ste grešile i sledeća će biti ono pravo.

Razmišljaš o preduzetništvu? Ovo je pravi tekst za tebe!

Ako želite da se otisnete u preduzetničke vode i date otkaz na poslu, samo stisnite zube i pregrmite to. Samo izbacite te reči iz sebe, verujte mi govorim vam iz ličnog iskustva, biće vam hiljadu puta lepše čak i ako manje zarađujete.

Ako želite da budete mlade mame, šta vas briga šta će reći komšiluk i rodbina. Radite kako vam srce i duša kažu.

Šta želim da vam kažem? Sledite svoje snove i svoje ciljeve. Stavite sebe na prvo mesto. Pitajte sebe šta zaista želite od života, iskreno odgovorite, a onda počnite da živite taj život!

Autor: Lidija Gajić

 

 

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Najčešći problemi sa stopalima leti: Kako ih sprečiti i rešiti

Najčešći problemi sa stopalima leti: Kako ih sprečiti i...

Čovek bez obaveza – Miroslav Ćurčić

Čovek bez obaveza - Miroslav Ćurčić. Miroslav Ćurčić nas...

Dobijate ono o čemu razmišljate

Dobijate ono o čemu razmišljate. Misli i načini razmišljanja...

Potomci ratnika Srbije prisustvovali prazničnoj liturgiji na Kalemegdanu

Potomci ratnika Srbije prisustvovali prazničnoj liturgiji na Kalemegdanu. I...