OD KADA SAM PRIHVATILA DA SAM NESAVRŠENA, ŽIVIM – 4. DEO

Pošto sam se zasitila sa individualnim vežbama – trakom i biciklom, a kako me nikad nije držalo mesto – upisala sam se na grupne treninge. Prvo sam se upisala na ples, u jednom poznatom beogradskom dance klubu. Išla sam 6 meseci da probam tu vrstu igre – moderan – pop – urban fazon i jako mi se dopalo. Te časove držala je jedna poznata pop grupa devedesetih godina, tada su bili jako poznati i popularni i mnogi od nas ih i dan danas vole i đuskaju uz njihove pesme. Mnogi od nas su odrasli uz njihovu muziku! Ovakva vrsta treniranja idealna je za one koji vole pokret, mrdanje guzom i da budu viđeni, jer kroz ples najviše možete da budete primećeni u javnosti. Ples vas uči kako da budete erotični i zavodljivi i što je najbitnije, kako da se dobro osećate celim telom, a to osećanje potraje mnoogo nakon završetka igre. Trenirala sam ga 10 godina pre toga, u jednom od najboljih baletskih klubova na Novom Beogradu, koji i dan-danas radi kao i prvog dana. Tvrdim da je ples uz neke jače vežbe oblikovanja sa sopstvenom težinom najbolja stvar koju možete za sebe da uradite u životu. To drmanje u ritmu muzike je poput plivanja i deluje harmonično na vašu psihu. On stavlja vaš um u balans, ubija stres i dobijate na samopouzdanju brže od bilo kog sporta. To je samo moje mišljenje, mišljenje jednog čoveka, a ne zaboravite da sam već rekla da svako ima svoj način rada i toga šta ga najbolje opušta i oslobađa. Treba samo da izaberete, baš kao što napisah u prethodnim tekstovima.

U ovom fitnes studiju, akcenat je bio stavljen na vežbe oblikovanja i koreografija za kraj, uvežbavanje i spremanje za snimanje spotova, reklama, takmičenja… međutim, kako mene sve brzo očara i posle me prođe želja ili me zainteresuje nešto drugo (čitaj: sve što leti to se jede 😀 ), tako sam našla u međuvremenu još jedan plesni studio u kome se trenira kubanska igra. Ma, morala sam i to da probam! I to je bio jedan od popularnijih klubova u gradu, a treneri su bili kubanci i naši ljudi. Fantazija – organizovali su čak i partije sredom u Savamali i u još jednom lokalu u Knezu, pa smo išli i svi zajedno đuskali u ritmu latino muzike! Od ovoga ništa bolje za vaš duh i um! Treseš se i daješ sve od sebe koliko te noge nose! Uživancija je još veća ako voliš zarazne pesme i stila poput Regetona, Zumbe, Rumbe, Sambe, Salse i drugih,.. I još nešto, svako može da nauči da pleše. Neko je sa tim rođen, ali mogu da nauče i oni koji imaju strah od podijuma za igru – bitna je volja!

I što je najbolje, svuda oko vas su ljudi koji su došli da se rasterete, zabave, osećaju dobro, a i sama muzika daje tu atmosferu pa treba samo da se opustite i prepustite zabavi.

Šta sam ja to još probala od sportova, nastavak je u sledećem broju…

NASTAVIĆE SE…

Autor: Ivana Damnjanović

 

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Da li je i on bolestan?

Da li je i on bolestan? Polako se približavamo...

Kako ubijaju dobre devojke – YA roman za sve ljubitelje dobrih misterija

Kako ubijaju dobre devojke - YA roman za sve...

Insulinska rezistencija u trudnoći

Insulinska rezistencija u trudnoći. Insulinska rezistencija je metaboličko stanje...

5 knjiga koje će pomoći svakoj preduzetnici

5 knjiga koje će pomoći svakoj preduzetnici. A slobodno...