OD KADA SAM PRIHVATILA DA SAM NESAVRŠENA, ŽIVIM – 4. DEO

Pošto sam se zasitila sa individualnim vežbama – trakom i biciklom, a kako me nikad nije držalo mesto – upisala sam se na grupne treninge. Prvo sam se upisala na ples, u jednom poznatom beogradskom dance klubu. Išla sam 6 meseci da probam tu vrstu igre – moderan – pop – urban fazon i jako mi se dopalo. Te časove držala je jedna poznata pop grupa devedesetih godina, tada su bili jako poznati i popularni i mnogi od nas ih i dan danas vole i đuskaju uz njihove pesme. Mnogi od nas su odrasli uz njihovu muziku! Ovakva vrsta treniranja idealna je za one koji vole pokret, mrdanje guzom i da budu viđeni, jer kroz ples najviše možete da budete primećeni u javnosti. Ples vas uči kako da budete erotični i zavodljivi i što je najbitnije, kako da se dobro osećate celim telom, a to osećanje potraje mnoogo nakon završetka igre. Trenirala sam ga 10 godina pre toga, u jednom od najboljih baletskih klubova na Novom Beogradu, koji i dan-danas radi kao i prvog dana. Tvrdim da je ples uz neke jače vežbe oblikovanja sa sopstvenom težinom najbolja stvar koju možete za sebe da uradite u životu. To drmanje u ritmu muzike je poput plivanja i deluje harmonično na vašu psihu. On stavlja vaš um u balans, ubija stres i dobijate na samopouzdanju brže od bilo kog sporta. To je samo moje mišljenje, mišljenje jednog čoveka, a ne zaboravite da sam već rekla da svako ima svoj način rada i toga šta ga najbolje opušta i oslobađa. Treba samo da izaberete, baš kao što napisah u prethodnim tekstovima.

U ovom fitnes studiju, akcenat je bio stavljen na vežbe oblikovanja i koreografija za kraj, uvežbavanje i spremanje za snimanje spotova, reklama, takmičenja… međutim, kako mene sve brzo očara i posle me prođe želja ili me zainteresuje nešto drugo (čitaj: sve što leti to se jede 😀 ), tako sam našla u međuvremenu još jedan plesni studio u kome se trenira kubanska igra. Ma, morala sam i to da probam! I to je bio jedan od popularnijih klubova u gradu, a treneri su bili kubanci i naši ljudi. Fantazija – organizovali su čak i partije sredom u Savamali i u još jednom lokalu u Knezu, pa smo išli i svi zajedno đuskali u ritmu latino muzike! Od ovoga ništa bolje za vaš duh i um! Treseš se i daješ sve od sebe koliko te noge nose! Uživancija je još veća ako voliš zarazne pesme i stila poput Regetona, Zumbe, Rumbe, Sambe, Salse i drugih,.. I još nešto, svako može da nauči da pleše. Neko je sa tim rođen, ali mogu da nauče i oni koji imaju strah od podijuma za igru – bitna je volja!

I što je najbolje, svuda oko vas su ljudi koji su došli da se rasterete, zabave, osećaju dobro, a i sama muzika daje tu atmosferu pa treba samo da se opustite i prepustite zabavi.

Šta sam ja to još probala od sportova, nastavak je u sledećem broju…

NASTAVIĆE SE…

Autor: Ivana Damnjanović

 

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije?

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije? U...

Aromatični sočni marokanski kolač

Aromatični sočni marokanski kolač. Od griza, obilato preliven slatkim...

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom mestu?

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom...

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?...