O pisanju O pisanju

O pisanju

Blog January 13, 2021 ShineM 0

Iskrenost, osobina koja je neophodna za dobar tekst, potpunu priču. Pisanjem se možemo osloboditi stresa, mogu se unaprediti međuljudski odnosti, prevazići problemi, pričanjem iz... O pisanju

Iskrenost, osobina koja je neophodna za dobar tekst, potpunu priču. Pisanjem se možemo osloboditi stresa, mogu se unaprediti međuljudski odnosti, prevazići problemi, pričanjem iz srca nastaje topla ljudska priča koja i ako samo jednog čoveka dotakne je uspeh. Oslobodite se napetosti!
Otključavanjem vaše kreativnosti nastaju umetnička dela. Iskoristite stvaralačku energiju za nešto lepo i korisno, budite originalni i pokrenite lavinu emocija na papiru.
Mnogi ljudi primenjuju tehniku jutarnjih strana. Da li znate šta je to?
Kada se probudite ujutru u izabranu svesku u koju ćete zapisivti sve svoje misli. Ne vodi računa o rukopisu, o rečeničnoj konstrukciji, o značenju. Oseti reči, piši i prepusti tom vrtlogu misli koji stoji nad glavom, tada ulazite u proces emotivnog pražnjenja.
Formulišite lične emocije pisanjem, sagledajte problem iz drugog ugla. Obratite pažnju na detalje i pokušajte da kroz drugu perspektivu sagledate sebe. Pišite o tome kako želite da se osećate.

Delotvorno je. Predlaže se pisanje do tri strane, nikako više niti manje. Ovo ograničenje služi da osetimo prisustvo u sadašnjem trenutku, povezanost sa saimim sobom. Stavljanje tačku na prošli dan. Prisustvo da smo živi i da je sve dobro i rešivo. Savet plus, nemojte čitati ono što je zapisano. Nikako! Preporučujem da pročitate knjigu Džulije Kamerun “Put umetnika”.
Svakodnevno pisanje je put do jasnih misli i ideja. Isprobajte ovaj metod koji pomaže kreativcima, umetnicima da prevaziđu stvaralačku blokadu. Prevaziđite spoljašnje i unutrašnje barijere. Oslobodite vašu kreativnost!

Autor: Jelena Vučković

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *