O pisanju

Iskrenost, osobina koja je neophodna za dobar tekst, potpunu priču. Pisanjem se možemo osloboditi stresa, mogu se unaprediti međuljudski odnosti, prevazići problemi, pričanjem iz srca nastaje topla ljudska priča koja i ako samo jednog čoveka dotakne je uspeh. Oslobodite se napetosti!
Otključavanjem vaše kreativnosti nastaju umetnička dela. Iskoristite stvaralačku energiju za nešto lepo i korisno, budite originalni i pokrenite lavinu emocija na papiru.
Mnogi ljudi primenjuju tehniku jutarnjih strana. Da li znate šta je to?
Kada se probudite ujutru u izabranu svesku u koju ćete zapisivti sve svoje misli. Ne vodi računa o rukopisu, o rečeničnoj konstrukciji, o značenju. Oseti reči, piši i prepusti tom vrtlogu misli koji stoji nad glavom, tada ulazite u proces emotivnog pražnjenja.
Formulišite lične emocije pisanjem, sagledajte problem iz drugog ugla. Obratite pažnju na detalje i pokušajte da kroz drugu perspektivu sagledate sebe. Pišite o tome kako želite da se osećate.

Delotvorno je. Predlaže se pisanje do tri strane, nikako više niti manje. Ovo ograničenje služi da osetimo prisustvo u sadašnjem trenutku, povezanost sa saimim sobom. Stavljanje tačku na prošli dan. Prisustvo da smo živi i da je sve dobro i rešivo. Savet plus, nemojte čitati ono što je zapisano. Nikako! Preporučujem da pročitate knjigu Džulije Kamerun „Put umetnika“.
Svakodnevno pisanje je put do jasnih misli i ideja. Isprobajte ovaj metod koji pomaže kreativcima, umetnicima da prevaziđu stvaralačku blokadu. Prevaziđite spoljašnje i unutrašnje barijere. Oslobodite vašu kreativnost!

Autor: Jelena Vučković

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

“Predrasude i stereotipi o nasilju nad ženama” – Branka Bešević Gajić

“Predrasude i stereotipi o nasilju nad ženama” - Branka...

Tri stanja kroz koja najbolje upoznajemo sebe

Tri stanja kroz koja najbolje upoznajemo sebe. Postoje u...

Preporuke distopijskih romana

Preporuke distopijskih romana. Danas vam predstavljam nekoliko preporuka distopijskih...

Aromatični Uskršnji mafini sa cimetom, lešnikom i šargarepom

Aromatični Uskršnji mafini sa cimetom, lešnikom i šargarepom. Kako...