O KNJIZI: “CRNE NATIKAČE”- DUŠAN BALAN – CREPAJAČKI O KNJIZI: “CRNE NATIKAČE”- DUŠAN BALAN – CREPAJAČKI
Nepregledna ravnica, melanholija, snažan senzibilitet zarobljen u žitnim poljima. Balan je slikao Banat, istinski ga je voleo, pisao je o ljudima i njihovim tragičnim... O KNJIZI: “CRNE NATIKAČE”- DUŠAN BALAN – CREPAJAČKI

Nepregledna ravnica, melanholija, snažan senzibilitet zarobljen u žitnim poljima. Balan je slikao Banat, istinski ga je voleo, pisao je o ljudima i njihovim tragičnim sudbinama. Svaki lik u ovom romanu tragično je sputan u svemu zamišljenom, a ne ostvarenom. Duboko potresna ljudska priča, protkana humorom sa malim primesama erotike, pruža nam sliku prošlosti i sadašnjosti, na veoma metaforičan način. O paorima koji poezijom slikaju osećanja,  do intelektualaca u crnim natikačama. Večita  tema, žena kao muza,   ljubav za nju, ka njoj i o njoj. To ovaj roman čini pitkim i lakim za čitanje, ali i veoma potresnim kada se malo zaore banatska zemlja.

Dušan Balan Crepajački (1939-2016) rođen u Crepaji, selo kraj Pančeva. Objavio devet knjiga poezije,  tri radio drame i pet romana. Bio je član Udruženja književnika Srbije. Živeo i stvarao u Pančevu, gde je nakon kraće bolesti preminuo.

Autor: Zvezdana Balan

 • Tanja

  September 11, 2018 #1 Author

  Volela bih da pročitam ovu knjigu, zaista divan prikaz

  Reply

 • Sanja

  September 11, 2018 #3 Author

  Odličan prikaz. 💖

  Reply

 • Zvezdana

  September 11, 2018 #4 Author

  Hvala <3

  Reply

 • Jasmina Radojcic

  November 5, 2018 #5 Author

  Dobar dan, da li neko zna gde mogu da se kupe njegove knjige?

  Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *