Novembarsko buđenje

Vau, kakva sjajna i inspirativna tema. Zar ne? Dobro došli dragi naši čitaoci u ovonedeljni tekst o motivaciji. Potrudili smo se da vam pripremimo jedan poletan i inspirativan tekst koji će vas motivisati da u svom životu promenite neke stvari sa kojima niste baš zadovoljni u potpunosti, i baš zato ako postoji nešto što može da prođe ali ipak nije to to onda to treba da vam bude dovoljan znak da nešto sigurno treba menjati. Ostanite sa nama do kraja.

Dok smo pripremali ovaj tekst dosta smo istraživali na temu koje su dobrobiti jutra po čovekov um i organizam, i došli smo do informacija da upravo u tom delu dana  čovek najviše može da sprovede neke stvari u delo, da zapamti bitne informacije, da donese pogodne odluke i zaključke za njega, zbog toga što je njegov mozak tada u stanju mira i racionalnog posmatranja.

Reč buđenje može imati više značenja u različitim životnim segmentima. Pa tako ono može značiti osveštavanje ili prestavljati sinonim za promenu. Smatra se da kada se probudimo svakog jutra da se budimo za 1 posto drugačiji nego što smo bili prethodnog jutra, pa zamislite samo koliko bi to bio veći postotak promene kada bi smo svesno uticali na nju.  Zbog čega smo se odlučili da naslov teksta bude baš novembarsko buđenje pitate se, pa upravo zbog toga što početak zime i sam novembar odiše radom na sebi, napredkom, ličnim razvojem, i vremenom baš samo za sebe.

To vreme je baš pravo vreme za svesnu odluku da želimo biti bolji od onog sebe od juče tada možemo promeniti dosta toga ako promenimo šablone razmišljanja, reagovanja i ponašanja koje sada imamo kao i svoje navike. Odluka je vaša da li ćete svoje jutro iskoristiti radi reda radeći aktivnosti koje vam ništa ne znače ili ćete ga iskoristiti radeći aktivnosti koje vas približavaju vašem cilju, vašem ostvarenom snu. Sigurna sam da ćete u tim i takvim jutrima sve više buditi nekog novog i boljeg sebe. Razlog više za to je i lagani kraj godine valjalo bi da u sledeću nadamo se bolju godinu i mi uđemo za mrvicu bolji, svesniji, odlučniji.

Postoje razlozi zašto kvalitetno jutro treba da znači svakom čoveku.

Zato što je to vreme samo za vas, vaše unutrašnje potrebe, želje, maštanja i snove. Zar ćete propustiti priliku da se tome posvetite.

Tada glavnom niste u žurbi i ono će vam tada obezbediti mir koji vaše biće traži svakodnevno.

Postoje kristalno jasne, precizne i univerzalne navike koje nas usmeravaju ka ličnosti kakva želimo da budemo.

Ustanite čim zazvoni alarm o da, baš odmah ili bar 5 sekundi nakon što čujete zvuk alarma tako ćete sprečiti vaš mozak da vas ubedi da vam nije toliko bitno to zbog čega ste nameravali da ustanete.

Izađite na vazduh svako jutro nakon što otvorite oči, može i dok ste još u pidžami šta vas briga da li će vam neko to zameriti vašem telu i organizmu je svež vazduh neophodan da bi opstao.

Hidrirajte se voda je telu i organizmu podjednako važna kao i vazduh, tako da ako ga zakinemo za bilo koje od ove dve potrebe ne možemo očekivati da imamo pun kapacitet produktivnosti u toku jednog dana a ni na duže vreme.

Vežbajte pozitivno razmišljanje jednom sam čula jednu rečenicu a ona glasi ako već moraš da misliš misli pozitivno. I od tada vežbam da mislim tako. Hoćete li i vi početi? Ako je odgovor da, držim fige.

Započnite dan mužikom uz svoju omiljenu pesmu ili ipak uz neku rendom pesmu na radiju samo započni dan uz ritam i vesele note će vas pratiti tokom celog dana.

Ponovite sebi vaše želje i ciljeve da bi ste znali šta je to zbog čega ste se uputili tim putem kojim idete.

Nagradite sebe čime god smatrate da treba samo oprezno sa količinom te nagrade i vremenskim intervalom nagrađivanja, jer sve što je previše ume da bude destruktivno.

Ostavite telefon i socijalne mreže po strani setite se da niste rođeni sa njima što znači da možete i bez njih, možda baš zbog njih ne možete da podnesete život koji živite jer stalno jurite za nekim standardima života koji srećete tamo.

Na samom kraju smo i ovde želim da vam od srca poželim sreću ako se budete odlučili da se pozabavite sa nekim od ovih stvari. Mislim da bi vam koristilo bar bi ste znali zbog čega niste uspeli ako ništa drugo.

Autor: Milica Đorđević

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Dobijate ono o čemu razmišljate

Dobijate ono o čemu razmišljate. Misli i načini razmišljanja...

Potomci ratnika Srbije prisustvovali prazničnoj liturgiji na Kalemegdanu

Potomci ratnika Srbije prisustvovali prazničnoj liturgiji na Kalemegdanu. I...

Huawei proslavio ukidanje carina na svoje nosive uređaje – satovi i slušalice od sada drastično povoljniji

Huawei proslavio ukidanje carina na svoje nosive uređaje –...

Odrastanje osobe sa invaliditetom u maloj sredini

Odrastanje osobe sa invaliditetom u maloj sredini. Život u...