Noćni šaptač – Aleks Nort

Noćni šaptač – Aleks Nort. „Ako dobro ne zaključaš vrata, noć će biti puna šapata.

Ako se napolju igraš sam, možda nećeš dočekati novi dan.

Ako ne zatvoriš prozor, čućeš u noći, njegov govor.

A ako te strah muči il¢ trese, doći će Šaptač da te odnese.”

Noćni šaptač – Aleks Nort

noćni- šaptač- knjiga
Knjiga „Noćni šaptač“

Jedan dečak je nestao. Detektiv Pit Vilis zna šta to znači. Šaptač je ponovo tu. Tom se sa sinom Džejkom seli u gradić Federbank, čiju prošlost je obeležio slučaj Šaptača. Frenk Karter je oteo i ubio pet dečaka koje je mamio tako što im je noću šaputao ispred prozora. Vilis je uhapsio Šaptača, ali nikad nije prestao da sumnja da je Karter imao saučesnika.

Sve je povezano. Šaptač, Pit, Tom i Džejk. Pitanje je samo da li su dečaci u Federbanku bezbedni ili Šaptač već bira ko je sledeća meta? I sa kime to Džejk priča dok je sam u sobi? Da li mu neko šapuće ili se radi o nečemu drugom?

Noćni šaptač – Aleks Nort

Pre „Noćnog šaptača” pročitala sam Nortove „Senke” koje su mi se baš dopale. Samim tim, očekivanja od ovog romana su bila velika. I slobodno mogu da kažem da je većina i ispunjena. Da li sam imala zamerke? Naravno. Neki delovi su mi bili suvišni, a neki mi se baš i nisu dopali, jer mi se nisu uklapali u celokupnu priču. Da li mi se knjiga svakako jako svidela? Aspolutno jeste.

nocni- saptac
Knjiga „Noćni šaptač“

Ono što se meni najviše dopada kod Norta jeste atmosfera koju stvara. Stalno smo na rubu živaca, čekamo da se neko pojavi i da se nešto dogodi, a svesni smo toga da je opasnost prisutna. Osim toga, pisac voli da ubaci i paranormalne elemente, koji dodaju određenu jezu radnji. Ovo nije akcioni triler u kojem su stranice ispunjene avanturama, krvavim obračunima i jurnjavom. Ovo je triler u kojem je naglasak na ljudskoj psihi, ponašanju pojedinaca i načinu razmišljanja likova. „Noćni šaptač” je ujedno i priča o porodici. Porodici koja je zaslužila da zakrpi svoje oštećene delove i nastavi dalje. Da li će tako zaista i biti, ostaje da sami otkrijete.

Noćni šaptač – Aleks Nort

Aleks Nort je pseudonim britanskog pisca Stiva Mozbija.  Kod nas su do sada prevedene dve njegove knjige – „Senke” i „Noćni šaptač”, dok je treća „Tvorac anđela” trenutno u pripremi. Knjige je objavila izdavačka kuća Laguna.

Autor: Milica Barać

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Šta čitati ove zime?

Šta čitati ove zime? Zima mi je oduvek bila...

Alternativne terapije za ublažavanje bolova u zglobovima kod osteoartritisa

Alternativne terapije za ublažavanje bolova u zglobovima kod osteoartritisa....

Da li je i on bolestan?

Da li je i on bolestan? Polako se približavamo...

Kako ubijaju dobre devojke – YA roman za sve ljubitelje dobrih misterija

Kako ubijaju dobre devojke - YA roman za sve...