Njeno veličanstvo – MODA

Njeno veličanstvo – MODA

Dok prebiram po ormaru šta ovog jutra da obučem na posao, u sebi izgovaram  neizbežne rečenice:“Nemam šta da obučem“;“Šta će mi ovo, nisam  je obukla već godinu dana“ ;„U ovome izgledam deblja nego što jesam“; „Za vikend ću  sve spakovati u vreće i dati nekoj dobrotvornoj organizaciji“.

Svakog dana   bar jedna prosečna žena na svetu  dođe u situaciju da pomisli  kako joj baš ništa ne stoji dobro ili joj treba neki novi odevni predmet.

Nekada  je to pitanje za koje treba potražiti stručnu pomoć nekog psihologa, a nekada samo treba promeniti tok misli.

Ipak  odabiram kombinaciju koja „ne može da omane“ i rešavam problem… do sledećeg jutra i nove dileme.

Vekovima su se menjali i ponovo vraćali modni trendovi: široko, usko, kratko, dugačko… Taman izbaciš iz ormara ono što „nije moderno“,  kad tamo neki „ dokoni belosvetski modni kreatori“ reše da ponovo vrate garderobu koja se nosila pre par godina. Kad kažem taman, mislim na  sve one žene koje se neće tako lako odreći ničega iz svog ormara. Pa makar svet propao.To je tip žena koje čuvaju garderobu „za ne daj Bože“, „za po kući“, „za snaje, ćerke“, „ako se opet ugoje ili smršaju“.

Njihovi  ormari su prepuni garderobe koju nikada ne oblače. Ali u moru takvih komada, jedva se nađe neki koji zaista nešto vredi.

Postoji i tip žena koje sve ovo prethodno navedeno realno sagledava i povremeno gomilu  kesa sa  nošenom  ili nikad korišćenom garderobom ostave pored kontejnera. Ili ponude nekoj prijateljici „ ali da se ne naljuti“. Ove žene  određenu količinu novca troše na kupovinu odevnih predmeta koji im se svidi. Ili kako bi ga  uklopili  uz neku odevnu kombinaciju. Ali to čine sa merom i po potrebi.

I da ne zaboravim još jednu kategorija žena. A to su žene koje smatraju da par puta obučena odevna stvar više nije za upotrebu – treba je se otarasiti. Taj tip žena je uvek u fazi kupovine i uvek pronađe nešto što joj baš neizostavno treba.

Kada nisam u nekoj  od „faza“, onda mogu realno da posmatram svoj ormar i bez trunke žaljenja izbacim sve što mi trenutno ne stoji dobro, iznošeno je ili ne znam zašto sam i kupila. Tada shvatim da treba da obučem ono što mi prija, u čemu se osećam dobro. Ne moram po svaku cenu da tog dana budem elegantna, ako to ne želim. Ne moram garderobom da prikrivam to što sam tog dana u depresivnoj fazi. Moramo da prevaziđemo izjavu“garderoba čini ženu“ ili „važan je prvi utisak“. Koliko smo puta uočili ženu koja zrači ali to nije zbog garderobe, nakita, frizure, šminke.To je unutrašnja lepota, mir, zadovoljstvo. Sve ostalo se nadovezuje, ali nije od presudnog značaja.

Dakle, radimo na sebi iznutra, pa će se to i te kako reflektovati i na naš spoljašnji izgled.

Volimo, čitajmo, družimo se sa pozitivnim ljudima. Budimo ono što jesmo, ako smo sebi samima po volji, to će se reflektovati i na naš spoljašnji izgled. Budimo zadovoljne svojim životom ili ako već nismo, preduzmimo nešto po tom pitanju. Nemojmo uvek nalaziti izgovore da uradimo makar i male promene, koje će nam značiti ili pokrenuti neke veće. Nikad ne znate koliko možete, dok ne probate.

Pa, drage moje žene, pokrenite se i uradite nešto za sebe.

Njeno veličanstvo – MODA

Autor: T.B.

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Nadahnuti promenom: Aktivizam kao odgovor na društvene nejednakosti

Nadahnuti promenom: Aktivizam kao odgovor na društvene nejednakosti. Danas...

Transformišite svoj stil! Ključni saveti za urbani letnji izgled

Transformišite svoj stil! Ključni saveti za urbani letnji izgled....

Slatko od jagoda sa čia semenkama i rozetlom

Slatko od jagoda sa čia semenkama i rozetlom. Da...

Popularnost bezmetalnih krunica: Kako jednostavno postići holivudski osmeh

Popularnost bezmetalnih krunica: Kako jednostavno postići holivudski osmeh. Uspešna...