Nije „ona“ ništa promenila

Nije „ona“ ništa promenila

Ovog vikenda smo slavili dedin rođendan. Tradicionalno se tada okuplja naša familija u dedinom dvorištu, ipak su odatle potekli. On to ove godine baš nije očekivao. Iznenadili smo ga i do dolaska gostiju nije znao šta mu spremamo.

Skupila se dedina braća i sva njihova deca. Više da bismo se skupili, mada je deda ove godine duvao i svećice sa praunucima. Dva srebrna broja, osam i sedam, a samo on zna šta je sve stalo u godine između. Pevasmo mu pesmicu. Zasuziše mu oči, da l’ od sreće, il’ pomalo tuge? Ili što nikad nije duvao svećice? Nisam pitala…

Neobičan je taj protok života. I drugačije je svako to naše okupljanje. Nekih više nema, a neki novi su nam stigli u porodicu. Neki su nam se i rodili u ove dve – tri godine kad smo preskočili okupljanje. Preskočismo zbog „nje“ nevidljive, zaplašiše nas valjda.

Nekako je ovo sad bilo posebno druženje. Nema priči kraja. Poželeli smo se jedni drugih valjda. I života. Poželeli da se viđamo i lepim povodom. Ipak nam je onog mračnog svima preko glave.

I mislim se, ma nije „ona“ ništa promenila. Nije nas ugasila. Možda nas je samo naterala da više cenimo svoje i da se držimo zajedno. Biće da nas je i opametila, pa smo svi pomalo usporili. Čemu žurba, stići ćemo svuda gde treba. Sve dok imamo naše jato, dobro je. Imaće ko da nas uhvati kad nam se umore krila.

Nije „ona“ ništa promenila

Autor: Ana Milovanović

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Kako ubijaju dobre devojke – YA roman za sve ljubitelje dobrih misterija

Kako ubijaju dobre devojke - YA roman za sve...

Insulinska rezistencija u trudnoći

Insulinska rezistencija u trudnoći. Insulinska rezistencija je metaboličko stanje...

5 knjiga koje će pomoći svakoj preduzetnici

5 knjiga koje će pomoći svakoj preduzetnici. A slobodno...

Veliki uspeh kruševljanke u Veneciji – Jelena Borovčanin

Veliki uspeh kruševljanke u Veneciji - Jelena Borovčanin. Kruševljnka...