Neznani sanjar i Muza noćnih mora – fantastika u svom najboljem ruhu

Neznani sanjar i Muza noćnih mora – fantastika u svom najboljem ruhu. Nekada davno postojao je jedan grad. Jecaj. Ili ga makar pod tim imenu svi pamte. Laslo Neznani je odmalena sanjar, a najveći san mu je da pronađe izgubljeni grad. Siroče postaje bibliotekar, a bibliotekar postaje tragač za istinom o jednom gradu i njegovoj sudbini.

U dva dela serijala Neznanom sanjaru i Muzi noćnih mora pratimo upravo jednog Neznanog sanjara i jednu Muzu noćnih mora. Lasla i Sarai. Njihove priče su isprepletene oduvek i zauvek, a na njima je da razreše sve misterije koje ih okružuju i vrate jednom gradu svetlo i ime koje je nekada imao.

Neznani sanjar i Muza noćnih mora – fantastika u svom najboljem ruhu

lejni tejlor knjiga
Neznani sanjar i Muza noćnih mora

U opisu prvog dela piše: Napisana predivnim jezikom koji je istovremeno i mračan i raskošan i očaravajuć, ova knjiga će naterati čitaoce da požele odmah da pročitaju i nastavak.” Kod mene je tako i bilo. Neznanog sanjara sam pročitala u dahu. Zaljubila sam se u likove i priču, ali i u način pripovedanja i predivne opise.

Davno nisam naišla na tako sjajnu knjigu iz žanra fantastike. Priča mi je držala pažnju i samo sam čekala šta će sledeće autorka da smisli kako bi sve delove priče povezala. Ne mogu da izdvojim najdražeg lika, pošto mi se većina veoma dopala i zaista sam uživala u njihovim avanturama.  Opisi su toliko uverljivi i fantastični, da sam imala osećaj kao da sam i ja deo snova glavnih junaka i kao da i sama učestvujem u priči koja se odvija na koricama ove knjige.

neznani sanjar
Neznani sanjar i Muza noćnih mora

Kraj prvog dela me je šokirao, pa sam odmah morala da uzmem drugi kako bih videla šta će se dalje dešavati u priči o Neznanom sanjaru. „Muza noćnih mora” je ispunila sva moja očekivanja. Priča ostaje jednako dinamična i zanimljiva. Likovi se još razvijaju, a neki dobijaju i možda neočekivanu priliku da promene svoju sudbinu i ponašanje. Autorka je proširila svet u kojem se radnja dešava i navela me da saosećam i sa onima koji na prvi pogled deluju kao negativci.

Neznani sanjar i Muza noćnih mora – fantastika u svom najboljem ruhu

Sve u ovim knjigama ima svoju svrhu, svi likovi su povezani, a na nama je da primetimo tanke niti koje ih povezuju. Lejni Tejlor je uspela da stvori jedan neobičan i fantastičan svet u koji me je lako uvukla. Kada uzmete ove knjige u ruke možete očekivati da ćete čitati o noćnim morama koje postaju prelepi snovi, o bibliotekaru koji postaje heroj…

O heroju koji je sasvim običan čovek, o polubogovima koji ne žele da ih se plaše, već samo žele da pripadaju negde, kao i o leptirima i ptici koji nisu ono što bismo od njih očekivali. Tu su ljubav, prijateljstvo, mržnja, osveta, porodica, obećanja i tajne. Obećavam vam da ćete uživati od prve do poslednje stranice ovog serijala. Na vama je samo da otvorite prvu knjigu i prepustite se jednom čarobnom svetu.

muza noćnih mora
Neznani sanjar i Muza noćnih mora

Neznani sanjar i Muza noćnih mora – fantastika u svom najboljem ruhu

Serijal je objavila izdavačka kuća Publik praktikum. Osim ove dve knjige, kod njih možete naći još tri naslova koje je napisala Lejni Tejlor.

Autor: Milica Barać

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Kupaći & leto sa Liscom

Kupaći & leto sa Liscom. Lisca i ove godine...

Pripremite pileća krilca kao u najboljim KFC restoranima

Pripremite pileća krilca kao u najboljim KFC restoranima. Od...

Poverenje kao ključna karika između međuljudskih odnosa i komunikacije

Poverenje kao ključna karika između međuljudskih odnosa i komunikacije....

Queen Sensation na drugom izdanju Wine & Music Festivala

Queen Sensation na drugom izdanju Wine & Music Festivala....