NEŽNA KOŽA NIJE SAMO OPTIČKA VARKA NEŽNA KOŽA NIJE SAMO OPTIČKA VARKA
Ukoliko imate suvu ili mešovitu kožu, probajte ove prirodne osvežavajuće metode, koji će hidrirati vašu kožu i podariti joj prirodnu lepotu. Kada je reč o... NEŽNA KOŽA NIJE SAMO OPTIČKA VARKA

Ukoliko imate suvu ili mešovitu kožu, probajte ove prirodne osvežavajuće metode, koji će hidrirati vašu kožu i podariti joj prirodnu lepotu.

Kada je reč o lepoj i zdravoj koži, jogurt je od davnina poznat kao sredstvo za očuvanje svežine i vlage kože, usporava pojavu bora i još mnogo toga korisnog čini za nju. Zbog prisustva mlečne kiseline, cinka i drugih minerala i enzima, nakon nanošenja jogurta, vaša koža biće zdrava i sjajna.

 

Hidrirajuća maska za lice

Priprema:U maloj posudi pomešajte kivi, jaje i malu kašičicu kokosovog ulja. Gotovu smesu nanesite na lice i pustite da odstoji 20ak minuta. Isperite mlakom vodom. Sveža jaja i kivi sadrže prirodne hidratantne proteine koji koži vraćaju svežinu. Dodatak kokosovog ulja osigurava zdravu dozu antioksidansa koja je potrebna licu.

Piling od jogurta

Pomešajte šoljicu (sirovog) ovsa i par šoljica jogurta. Tako odmerena smesa, odličan je prirodni piling koji će organizam osloboditi suve kože i odstraniti mrtve ćelije. Može se naneti na čitavo telo. Pri tom, ovas je taj koji ima odlučujuću ulogu u samom procesu pilinga dok je jogurt zadužen za hidrataciju organizma.

Protiv bubuljica

Jogurt je bogat cinkom i zbog toga pomaže u smanjivanju i sprečavanju pojave bubuljica. Svakodnevno nanosite malu količinu jogurta na područje zahvaćeno crvenilom ili bubuljicama i videćete poboljšanje u roku od 7 dana. Redovnom primenom, održavate kožu u zdravom stanju i sprečavate njihovo ponovno izbijanje.

Jogurt takođe smanjuje bilo kakve upale ili crvenilo na koži. Deluje i kao prirodni astringent, što znači da skuplja pore i prodire u tkivo i smanjuje pigmentaciju.

 

Autor: Ivana Živanić

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *