Nezaboravno uživanje – rafting Ibrom

Situacija u kojoj se nalazimo nalaže nam da mislimo pre svega na sebe, pa samim tim i na druge, te su nam letovanja na moru i egzotičnim destinacijama sada samo u mislima. Ali nije sve tako crno, a za to se pobrinuo poseban poklon.

Ono što vam pruža je nezaboravno iskustvo koje će vam podići adrenalin i u kome ćete uživati. To je NEZABORAVAN DOŽIVLJAJ NA RECI/RAFTING IBROM, 2 DANA.

Bilo da vam je ovo prvi put ili ste možda već oprobali ovaj vid uživanja uvek je lepo združiti se sa prirodom i uživati u svim njenim čarima.

Rafting (engl. rafting), može se prevesti kao „splavarenje divljim vodama“ na srpski jezik, da bi se terminu splavarenje dodao i elemenat nadmetanja, takmičenja. Ibar izvire na severnoj strani planine Hajle u blizini Rožaja u Crnoj Gori. Dugačak je 276 km, od izvora teče u pravcu istok-jugoistok, a kod Kosovske Mitrovice i ušća Sitnice, okreće i teče na sever do Kraljeva gde se uliva u Zapadnu Moravu.

Ibar je svetski poznata reka za kajak i kanu na divljim vodama. Decenijama se organizuju državna, evropska i svetska takmičenja na stazi Grmčić u blizini Ušća.

Najpoznatije turističke manifestacije su Veseli spust koja se održava krajem juna, i Spust Bez Granica od Leposavića do Raške koji se održava u julu, a brojni posetioci iz zemlje i inostranstva dolaze na Ibar na rafting tokom cele godine.

Plan akcije za prvi dan je dolazak u Ušće u prepodnevnim časovima (11h), zatim sigurnosna obuka, pa rafting Ibrom na deonici Ušće-Polumir, dolazak u kamp na tvrđavi Maglič, noćenje u šatorima. Plan akcije za drugi dan: obilazak manastira Studenice (opcionalno), rafting Ibrom na deonici Ušće-Polumir ili Polumir-Maglič, dolazak u kamp ispod tvrđave Maglič, povratak. Ponesite fotoaparate i kamere, i dobro raspoloženje! Uživajte u novom, uzbudljivom iskustvu!

Na sajtu  https://www.posebanpoklon.rs/ možete pogledati i ostale poklone, kao i ovaj.

Poseban poklon je uvek tu za vas.

Autor: Lidija Gajić

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije?

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije? U...

Aromatični sočni marokanski kolač

Aromatični sočni marokanski kolač. Od griza, obilato preliven slatkim...

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom mestu?

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom...

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?...