Nezaboravno uživanje – rafting Ibrom

Situacija u kojoj se nalazimo nalaže nam da mislimo pre svega na sebe, pa samim tim i na druge, te su nam letovanja na moru i egzotičnim destinacijama sada samo u mislima. Ali nije sve tako crno, a za to se pobrinuo poseban poklon.

Ono što vam pruža je nezaboravno iskustvo koje će vam podići adrenalin i u kome ćete uživati. To je NEZABORAVAN DOŽIVLJAJ NA RECI/RAFTING IBROM, 2 DANA.

Bilo da vam je ovo prvi put ili ste možda već oprobali ovaj vid uživanja uvek je lepo združiti se sa prirodom i uživati u svim njenim čarima.

Rafting (engl. rafting), može se prevesti kao „splavarenje divljim vodama“ na srpski jezik, da bi se terminu splavarenje dodao i elemenat nadmetanja, takmičenja. Ibar izvire na severnoj strani planine Hajle u blizini Rožaja u Crnoj Gori. Dugačak je 276 km, od izvora teče u pravcu istok-jugoistok, a kod Kosovske Mitrovice i ušća Sitnice, okreće i teče na sever do Kraljeva gde se uliva u Zapadnu Moravu.

Ibar je svetski poznata reka za kajak i kanu na divljim vodama. Decenijama se organizuju državna, evropska i svetska takmičenja na stazi Grmčić u blizini Ušća.

Najpoznatije turističke manifestacije su Veseli spust koja se održava krajem juna, i Spust Bez Granica od Leposavića do Raške koji se održava u julu, a brojni posetioci iz zemlje i inostranstva dolaze na Ibar na rafting tokom cele godine.

Plan akcije za prvi dan je dolazak u Ušće u prepodnevnim časovima (11h), zatim sigurnosna obuka, pa rafting Ibrom na deonici Ušće-Polumir, dolazak u kamp na tvrđavi Maglič, noćenje u šatorima. Plan akcije za drugi dan: obilazak manastira Studenice (opcionalno), rafting Ibrom na deonici Ušće-Polumir ili Polumir-Maglič, dolazak u kamp ispod tvrđave Maglič, povratak. Ponesite fotoaparate i kamere, i dobro raspoloženje! Uživajte u novom, uzbudljivom iskustvu!

Na sajtu  https://www.posebanpoklon.rs/ možete pogledati i ostale poklone, kao i ovaj.

Poseban poklon je uvek tu za vas.

Autor: Lidija Gajić

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Kako ubijaju dobre devojke – YA roman za sve ljubitelje dobrih misterija

Kako ubijaju dobre devojke - YA roman za sve...

Insulinska rezistencija u trudnoći

Insulinska rezistencija u trudnoći. Insulinska rezistencija je metaboličko stanje...

5 knjiga koje će pomoći svakoj preduzetnici

5 knjiga koje će pomoći svakoj preduzetnici. A slobodno...

Veliki uspeh kruševljanke u Veneciji – Jelena Borovčanin

Veliki uspeh kruševljanke u Veneciji - Jelena Borovčanin. Kruševljnka...