Nesvakidašnja promocija albuma najbolje crossover pijaniskinje Andrijane Rokvić nikoga neće ostaviti ravnodušnim

Uz live koncert, svečana promocija novog studijskog albuma „CHASING DREAMS“ i sedam nesvakidašnjih video zapisa naše eminentne I istaknute crossover pijaniskinje Andrijane Rokvić održaće se u Beogradu 20.oktobra.

Na samoj promociji albuma kupovinom Andrijaninog kompakt diska pomaže se deci! Deo prihoda ide Humanitarnoj fondaciji „Budi human Aleksandar Šapić“ a za one sa velikim humanim srcem obezbeđeni su I pokloni iznenađenja.

Andrijana D. Rokvić je prva i jedina klasična crossover umetnica u Švedskoj gde sada živi I radi, koncertna pijanistkinja koja uspeva da klasičnu muziku pretvori iz one dosadne i uspavljujuće, po rečima mlađih generacija, u slušljivu, interesantnu i primamljivu. Osim skandinavske publike, koja srdačno i toplo prihvata ovu damu za klavirom, Andrijana se komotno može pohvaliti kako se njeno stvaralaštvo sluša u celom svetu.

Pored vrhunskog talenta, predivnog izgleda i rada na sebi, ova vrsna umetnica govori čak četiri jezika, i predaje deci u školi za osnovno muzičko obrazovanje. Andrijanin stil odiše strašću, ženstvenošću a ljubav i talenat – nemerljivi su. Njena posećenost oseti se kroz svaku notu, izlazi joj iz svake pore, originalnosti joj ne manjka, pa je prava šteta ne uključiti ton i ne uživati, ne prepustiti se melodiji koja će vas svakako poneti, gde god se nalazili, šta god radili!

Artistkinja tvrdi da kroz instrumentalnu muziku sami razvijate maštu i fantaziju, jer je svi različito doživljavamo, svaki put drugačije, u zavisnosti od raspoloženja i to je ono što čini ovu predivnu izvođačicu tako spektakularnom!

Andrijana Dimitrijevska Rokvić rođena je u Velesu, u Makedoniji. Počela je da svira klavir kada je imala 12 godina uzimajući privatne časove. Njeno profesionalno muzičko obrazovanje kao koncertnog pijaniste i nastavnika klavira nastavilo se u Muzičkoj gimnaziji, a posle toga i na Muzičkoj akademiji u Skoplju. Tokom muzičkog obrazovanja u Skoplju imala je priliku da svira i uči od eminentnih nastavnika klavira i pedagoga iz Nemačke, Italije, Bugarske, Srbije, SAD.

Tokom tih godina kao studentkinja organizovala je više od 200 samostalnih koncerata sama. Učestvovala je na mnogim muzičkim festivalima, takmičenjima, letnjim posetiocima, dobrotvornim događajima koji su joj postali glavno zanimanje. Veoma prestižna nagrada u njenom živom programu je nagrada „Časni građanin“ koju dobija u svom rodnom gradu.

Andrijana Dimitrijevska Rokvić ima specijalizm za klavirskog pedagoga za mlade početnike. Predavala je i radila kao nastavnica klavira u tri različite zemlje i govorila četiri jezika.

Autorka je i knjige „Život je…“ koji je objavljen 2006 u Makedoniji. Danas Andrijana Dimitrijevska Rokvić radi kao nastavnica klavira i muzike u Švedskoj.

Poslednje dve godine Andrijana Dimitrijevska Rokvić komponuje filmsku muziku i aktivni je klasični krosover umetnik.

VIDIMO SE 20. oktobara 2021. (sreda),14.30h, Hotel “Nota” (Grčića Milenka 8) da zajedno uživamo uz čarobnu produkciju moderne klasične muzike I time pomognemo kupovinom kompaktnog CD gde deo pihoda ide u humanitarn svrhe, Humanitarnoj fondaciji “Budi human Aleksandar Šapić”.

https://andrijanapianomusic.com

https://www.youtube.com/watch?v=1BuqEXjn500

ANDRIJANA – Prelude (Official Music Video)

Andrijana – Octave Etude (Official Music Video)

Andrijana – Moonlight (Official Music Video)

Andrijana – Toccata in d minor (Official Music Video)

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije?

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije? U...

Aromatični sočni marokanski kolač

Aromatični sočni marokanski kolač. Od griza, obilato preliven slatkim...

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom mestu?

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom...

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?...