Nemoj odustati!

Nemoj odustati!

Ako ti se čini da je teško, da nemaš izlaz, imaš osećaj kao da se vrtiš u krug – nemoj odustati! Naravi pauzu, sredi misli i kreni napred. Nikada niti jedan posao makar to bio posao iz snova nije garancija da će sve ići jednostavno i glatko. Malim koracima do velikog cilja!

Polako!

Kreni da odmotavš klupko problema koje te muče, popiši ih na papir i napravi akcioni plan kako ćeš rešiti jedan po jedan! Veruj mi, da možeš sve što poželiš.

Tri saveta kako da središ svoje misli:

1. Meditacija
Meditacija nam pomaže da regulišemo misli kone se roje. Imaš probleme na poslu, a kući porodica koja traži pažnju, dom se mora održavati gotovo svakodnevno, ručak, veš i mnoge druge obaveze. Ako ste mama preduzetnica onda vam je ovaj problem jasan! Potrebno je prvo naći ravnotežu i smiriti misli. Polako, brojite do 10 i dišite. Udah, izdah, udah, izdah… potrebno je konstantno ponavljanje sve dok se ne osećate bolje.
Budite pažljivi prema sebi. Izdvojite barem 10 minuta dnevno za meditaciju i nađite unutrašnji mir!

2. Mirisne sveće
Obogatite dom ukrasnim i mirišljavim sećama. Nađite aromu koja vama odgovara. U trenutku dok meditirate možete upaliti neku od sveća. Neka mirisi probude vaša čula! Osetite lakoću, pokrenite svoju uspavanu energiju!

Nemoj odustati!

3. Odvojite vreme za sebe
Odvojite barem pola sata u toku dana vreme koje ćete uložiti samo u sebe. Budite kreativni i radoznali. Šta vas ispunjava a niste odavno radili. Mi vam možemo predložiti neke od zanimljivih aktivnosti: šetnja u prirodi, crtanje, pisanje dnevnika, joga, pilates, ispijanje vašeg omiljenog napitka, spavanje, čitanje omiljene knjige, gledanje omiljene serije ili filma, odlazak sa prijateljima na kafu, plivanje, vožnja bicikla. Toliko je opcija koje možete da iskoristite. Potrudite se da nadete jednu aktivnost koja će vam otopiti srce. Važno ke budete dosledni! Važno je da se svakodnevno  posvetite sebi.

Budite uporne. Budite svoje. Dosledne. A najvažnije je da budete ono što jeste! Svako je barem jednom pomislio da odustane, da se preda. Verujte, možete i drugačije. Napravite pauzu od posla. Vidićete već nakon što se odmorite i posvetite sebi kako će zadaci na poslu moći da se obave brže i bolje. Odustajanje nije opcija za vas! Znamo da možete sve ali sada morate i vi da poverujete u uspeh!
Uspeh, što da ne? Hajde pokrenite se i pištite nam u komentarima kako vi rešavate situacije kada nije sve kako treba.

Autor: Jelena Vučković

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Čovek bez obaveza – Miroslav Ćurčić

Čovek bez obaveza - Miroslav Ćurčić. Miroslav Ćurčić nas...

Dobijate ono o čemu razmišljate

Dobijate ono o čemu razmišljate. Misli i načini razmišljanja...

Potomci ratnika Srbije prisustvovali prazničnoj liturgiji na Kalemegdanu

Potomci ratnika Srbije prisustvovali prazničnoj liturgiji na Kalemegdanu. I...

Huawei proslavio ukidanje carina na svoje nosive uređaje – satovi i slušalice od sada drastično povoljniji

Huawei proslavio ukidanje carina na svoje nosive uređaje –...