NEMATE POSAO? OBRATITE PAŽNJU ŠTA SVE MOŽETE DA RADITE DOK STE U POTRAZI NEMATE POSAO? OBRATITE PAŽNJU ŠTA SVE MOŽETE DA RADITE DOK STE U POTRAZI
Kod nas vlada neko nepisano pravilo da do posla nije lako doći i da se teško nađe posao koji čovek voli da radi. Ovo... NEMATE POSAO? OBRATITE PAŽNJU ŠTA SVE MOŽETE DA RADITE DOK STE U POTRAZI

Kod nas vlada neko nepisano pravilo da do posla nije lako doći i da se teško nađe posao koji čovek voli da radi. Ovo je možda istina, ali postoji toliko dokaza koji opet pobijaju obe tvrdnje. U svakom slučaju, nemojte upadati u stanje apatije i malodušnosti i što je najvažije ne odustajte. Donosimo vam nekoliko predloga šta sve možete da radite dok tražite posao.

SREDITE SVOJ CV

Budite iskreni prema sebi i recite kada ste poslednji detaljno pregledali vaš CV. Videćete koliko nevažnih podataka ima koje treba izbaciti, kao i novih koje treba ubaciti i na taj način osvežiti vaš CV. Pogledajte i sliku. Ako je crno bela zamenite je slikom u boji, jer odaje bolji i jači utisak. Sredite svoj CV tako da se baš on izdvoji u moru svih onih koji su stigli do poslodavca.

VREDIŠ ONOLIKO KOLIKO JEZIKA ZNAŠ (U POSLOVNOM SVETU)

Vaš CV će izgledati daleko bolje ako ste u njemu naveli poznavanje stranih jezika. Dok tražite posao možete usavršiti strani jezik koji već znate ili da krenete sa učenjem novog. U svakom slučaju ovo može samo da vam donese korist.

VIĐAJTE SE SA RODBINOM, PRIJATELJIMA…

Ako zbog nedostatka posla i finansija ne možete sebi da priuštite stalne izlaske uvek možete u „kućnoj varijanti“ da se družite sa prijateljima i rodbinom. Biće vam lepo, a možda vas baš neko od njih uputi na konkurs ili neko radno mesto koje će vama odgovarati.

VOLONTIRANJE

U svom tom silnom čekanju i traženj nemojte dozvoliti da se vaši talenti i veštine izgube i padnu u zaborav. Uvek možete naći načina da kroz volonterski rad i veštine i talente održite i unapredite, a ko zna možda vas baš tu zaposle.

HOBI

Pošto sada imate više slobodnog vremena možete da uživate u svom hobiju. Ukoliko ga nemate možete ga pronaći. Na kraju krajeva možda baš vaš hobi postane vaš stalan izvor prihoda. Nije nemoguće.

POSVETITE SE SEBI I SVOM TELU

Sada se ne možete žaliti da u teretanu ne idete zbog nedostatka vremena. Na ovaj način fizička aktivnost će doneti dobro i vašem zdravlju i vašem telu. Velike su šanse da baš u teretani ili na trčanju saznate za neko novo radno mesto u vašem gradu.

USAVRŠAVANJE

Imate dovoljno vremena da nastavite svoje obrazovanje, pa recimo možete da upišete master studije. One će u vašem CV – u delovati impresivno.

ODMARAJTE

Konačno imate vreme samo za sebe. Odmarajte, gledajte omiljene TV emisije, serije, filmove… uživajte u dobrim knjigama, kafi… jer kada nađete posao za to ćete imati veoma malo vremena.

 

Autor: Lidija Gajić

 

 • Sanja Trninić

  September 4, 2018 #1 Author

  Ja bih dodala – čitajte što više, naravno to važi za one koji uživaju u čitanju.

  Reply

 • Gora Zivadinovic

  September 5, 2018 #2 Author

  slazem se Sanja, i sto vise druzenja

  Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *