NEMATE POSAO? OBRATITE PAŽNJU ŠTA SVE MOŽETE DA RADITE DOK STE U POTRAZI

Kod nas vlada neko nepisano pravilo da do posla nije lako doći i da se teško nađe posao koji čovek voli da radi. Ovo je možda istina, ali postoji toliko dokaza koji opet pobijaju obe tvrdnje. U svakom slučaju, nemojte upadati u stanje apatije i malodušnosti i što je najvažije ne odustajte. Donosimo vam nekoliko predloga šta sve možete da radite dok tražite posao.

SREDITE SVOJ CV

Budite iskreni prema sebi i recite kada ste poslednji detaljno pregledali vaš CV. Videćete koliko nevažnih podataka ima koje treba izbaciti, kao i novih koje treba ubaciti i na taj način osvežiti vaš CV. Pogledajte i sliku. Ako je crno bela zamenite je slikom u boji, jer odaje bolji i jači utisak. Sredite svoj CV tako da se baš on izdvoji u moru svih onih koji su stigli do poslodavca.

VREDIŠ ONOLIKO KOLIKO JEZIKA ZNAŠ (U POSLOVNOM SVETU)

Vaš CV će izgledati daleko bolje ako ste u njemu naveli poznavanje stranih jezika. Dok tražite posao možete usavršiti strani jezik koji već znate ili da krenete sa učenjem novog. U svakom slučaju ovo može samo da vam donese korist.

VIĐAJTE SE SA RODBINOM, PRIJATELJIMA…

Ako zbog nedostatka posla i finansija ne možete sebi da priuštite stalne izlaske uvek možete u „kućnoj varijanti“ da se družite sa prijateljima i rodbinom. Biće vam lepo, a možda vas baš neko od njih uputi na konkurs ili neko radno mesto koje će vama odgovarati.

VOLONTIRANJE

U svom tom silnom čekanju i traženj nemojte dozvoliti da se vaši talenti i veštine izgube i padnu u zaborav. Uvek možete naći načina da kroz volonterski rad i veštine i talente održite i unapredite, a ko zna možda vas baš tu zaposle.

HOBI

Pošto sada imate više slobodnog vremena možete da uživate u svom hobiju. Ukoliko ga nemate možete ga pronaći. Na kraju krajeva možda baš vaš hobi postane vaš stalan izvor prihoda. Nije nemoguće.

POSVETITE SE SEBI I SVOM TELU

Sada se ne možete žaliti da u teretanu ne idete zbog nedostatka vremena. Na ovaj način fizička aktivnost će doneti dobro i vašem zdravlju i vašem telu. Velike su šanse da baš u teretani ili na trčanju saznate za neko novo radno mesto u vašem gradu.

USAVRŠAVANJE

Imate dovoljno vremena da nastavite svoje obrazovanje, pa recimo možete da upišete master studije. One će u vašem CV – u delovati impresivno.

ODMARAJTE

Konačno imate vreme samo za sebe. Odmarajte, gledajte omiljene TV emisije, serije, filmove… uživajte u dobrim knjigama, kafi… jer kada nađete posao za to ćete imati veoma malo vremena.

 

Autor: Lidija Gajić

 

2 COMMENTS

  1. Ja bih dodala – čitajte što više, naravno to važi za one koji uživaju u čitanju.

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Knjižara BIS PLUS: Knjižara koja pruža sve

Knjižara BIS PLUS: Knjižara koja pruža sve . Dobrodošli...

Brzinski voćni kolač – Banana rolat

Brzinski voćni kolač - Banana rolat. Da li volite...

Danas novo, sutra je već normalno

Danas novo, sutra je već normalno. Slušam kako najavljuju...

Pesma Uroša Stefanovića na TOP listi svetske muzike!

Pesma Uroša Stefanovića na TOP listi svetske muzike! Uroš...