Nekoliko ideja za organizaciju tim bildinga za zaposlene

 

Tim bilding je odličan način da ojačate veze među zaposlenima, međusobno ih upoznate i kreirate ambijent koji je pogodan za druženje. Takođe, tim bildinzi su poznati kao sjajan izgovor da se vreme sa kolegama provede i van kancelarije, u mnogo interesantnijoj atmosferi od one u kancelariji i poslovnoj svakodnevici.

Tim bilding ima i prednosti za sam biznis – što skladniji tim, to bolja radna atmosfera i izgledniji poslovni uspesi.

Najbolje od svega je što ga možete organizovati uvek – sa ili bez povoda.

Ukoliko upravo planirate da to učinite, sigurno tragate za savetima o tome na koji način ćete ga organizovati. Profesionalne agencije za organizaciju događaja koje se bave ovim i tim bilding u Beogradu ili bilo kojoj drugoj lokaciji u Srbiji mogu da organizuju tako da svaki zaposleni bude zadovoljan, a događaj protekne izuzetno uspešno. One vam mogu uštedeti vreme i značajno olakšati posao.

Ukoliko ste ipak rešili da tim bilding priredite samostalno, obradovaće vas to što smo istražili umesto vas, pa vam ideje o organizaciji tim bildinga predstavljamo u nastavku teksta.

#1 Organizujte tim bilding žurku – proslave najbolje spajaju ljude

Žurke su najbolji način da se zaposleni međusobno upoznaju u potpuno drugačijem okruženju od radne svakodnevice na koju su navikli. Za ovu vrstu tim bildinga, najbolje je da imate povod za slavlje.

Ako pravite tim bilding u Beogradu, ovo vam neće biti problem – prestonica ima na stotinu fenomenalnih mesta za izlazak, a ako poslujete u nekom drugom gradu – možda je ovo savršen povod da zajedno sa svojim timom otputujete u Beograd radi tim bildinga za pamćenje.

Sam odabir mesta, muzike, pa čak i hrane i pića, naravno, treba da prilagodite zaposlenima. Kojih su oni godina, gde inače vole da izlaze i šta je ono što inače slušaju? Uzmite sve faktore u obzir, a zatim priredite žurku za pamćenje. Sigurno se nećete pokajati!

#2 Izlet na planini – istražite Srbiju na tim bildingu sa kolegama

Tara, Zlatibor, Mokra Gora i Kopaonik su samo deo svega što naša zemlja ima da ponudi, a predstavljaju najpopularnije destinacije za tim bilding izlete i putovanja. Bilo da se odlučite za zajednički vikend ili jednodnevni izlet na kome ćete istražiti prirodu ovih planina, bićete više nego zadovoljni onim što ćete iskusiti.

Zimi, ove destinacije nude pravu snežnu idilu, a neke od njih i pogodan teren za zimske sportove, dok su tokom proleća i leta pravi floralni raj! Osim toga, aktivnosti koje možete iskusiti na tim bildingu na ovim planinama su brojne. Rafting na Tari, obilazak Šarganske osmice na Mokroj Gori, paraglajding na Kopaoniku.. Mogućnosti su zaista brojne i vrlo raznolike!

Istražite sve opcije i organizujte tim bilding putovanje na neki od planinskih vrhova. Sigurni smo da će uspomene biti fenomenalne!

#3 Vojvođanski salaši – idealan izbor za mali timski predah

Vojvođanski salaši su odličan izbor destinacije za tim bilding. Sjajan su način da se upoznate sa kulturološkim nasleđem severne Srbije, uživate u pejzažima ravnice, ali i klopate fenomenalno!

Obilazak vojvođanskih salaša prijaće vašem timu, podariti mu zajedničko iskustvo za pamćenje, kao i predah od užurbane, gradske svakodnevice.

#4 Escape room – tim bilding koji osnažuje osećaj zajedništva

Escape room postao je popularan pre neokoliko godina, a danas već predstavlja standardan i oproban način da se ojača timski duh u bilo kojoj zajednici, naročito poslovnoj. Sama ideja escape room-a, zasniva se na tome da grupa određenog broja ljudi biva zatvorena u jednoj prostoriji koja je osmišljena tako da uz efektivan, timski rad, iz nje može da uspe da izađe.

Zagonetke, rebusi i igrice sa kojima ćete se susresti unutar sobe nateraće vas da naučite da funkcionišete kao grupa i na to da svako od vas iskaže sopstvene adute kako bi radio u službi celog tima. Samo zajedničkim snagama preći ćete igricu, baš kao i na poslu.

Ova vrsta tim bildinga odlična je za timove kojima je potreban veći osećaj zajedničke pripadnosti i lakše kolaboracije.

#5 Organizujte veče društvenih igara

Monopol ili Čoveče, ne ljuti se?

Koja je vaša omiljena društvena igra? Neće vam biti potrebno mnogo vremena da odredite šta ćete da igrate, a pritom promislite i o interaktivnijim igrama, poput asocijacija.

Sve ove igre služe upravo zabavnoj socijalnoj interakciji – ono što je i cilj svakog kvalitetnog tim bildinga. Osim toga, pružaju odličan poligon za izražavanje kompetativnosti u timu, koja nije nužno loša odlika tima. Naprotiv – takmičarski duh budi ambiciju kod zaposlenih i još veću želju za uspehom.

Istražite sve društvene igre, nabavite potrebne rekvizite i napravite program za ovo veče. Preporučujemo da pronađete drugu lokaciju, kako ne biste i ovo vreme proveli u kancelariji.

SIgurni smo da ćete među ovim idejama naći onu koja najbolje odgovara vašem timu i cilju samog događaja. Uživajte u stvaranju zajedničkih uspomena i najvažnije od svega – opustite se i družite! Možda se u vašem timu krije i vaš budući blizak prijatelj, a da to još ni ne znate!

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Dobijate ono o čemu razmišljate

Dobijate ono o čemu razmišljate. Misli i načini razmišljanja...

Potomci ratnika Srbije prisustvovali prazničnoj liturgiji na Kalemegdanu

Potomci ratnika Srbije prisustvovali prazničnoj liturgiji na Kalemegdanu. I...

Huawei proslavio ukidanje carina na svoje nosive uređaje – satovi i slušalice od sada drastično povoljniji

Huawei proslavio ukidanje carina na svoje nosive uređaje –...

Odrastanje osobe sa invaliditetom u maloj sredini

Odrastanje osobe sa invaliditetom u maloj sredini. Život u...